Na hlavný obsah

Rana pripomínala ohňostroj, zasiahnutá žena ešte vybehla na balkón: Susedia opísali momenty po výstrele v Čachticiach

Mladej žene už nevedeli pomôcť ani privolaní záchranári.

Rana pripomínala ohňostroj, zasiahnutá žena ešte vybehla na balkón: Susedia opísali momenty po výstrele v Čachticiach
V Čachticiach zablúdená guľka z poľovníckej zbrane usmrtila ženu. Foto: RTVS

Tridsaťročná žena po streľbe v Čachticiach zomrela. Zasiahol ju projektil zo zbrane, s ktorou manipuloval bývalý policajt a poľovník v neďalekej bytovke. Napriek snahe záchranárov sa matke trojročného dieťaťa už pomôcť nepodarilo.

Tragédia sa stala v jednej z čachtických bytoviek. Mladá žena stála pri okne, keď chystala večeru. Stihla zapnúť horáky na sporáku. Susedov v okolí prekvapil silný rachot. „To bolo ako ohňostroj,“ hovorí jedna z obyvateliek.

„Som bývalý príslušník, takže som hneď spoznal, že to bol výstrel minimálne ako z 58. Pištoľ to určite nebola, bola to veľká rana,“ dodal ďalší z obyvateľov.

Po výstrele videli susedia, ako mladá žena vybehla na balkón a volala o pomoc. Bežali k nej do bytu, vypáčili dvere. Snažili sa jej pomôcť najskôr oni, potom aj záchranári, no márne.

Tragickej udalosti sa v reportáži venovala redaktorka RTVS Dominika Kusá:

„Tridsaťročnú ženu zasiahol projektil a utrpela zranenia, ktorým na mieste podľahla,“ informovala hovorkyňa KR PZ v Trenčíne Katarína Kuzmová.

„Učila v našej materskej škole, je to hrozná tragédia. Detičky ju mali rady, vrátila sa po materskej dovolenke,“ hovorí starostka obce Čachtice Erika Ondrejková. „Vyhasol mladý život. Zbytočne, úplne,“ povedala obyvateľka obce.

Je známa aj trajektória výstrelu, išiel z neďalekej bytovky. „Pravdepodobne počas manipulácie so zbraňou v byte došlo k náhodnému výstrelu. Projektil prerazil okno a následne vo vzdialenosti 120 metrov prestrelil okno v oproti stojacej bytovke,“ priblížila Kuzmová.

„Čo je zvláštne je, že každé sklo mení trajektóriu strely dosť zásadným spôsobom. Musí ísť skutočne o veľmi nešťastnú náhodu,“ uviedol predseda Združenia vlastníkov strelných zbraní Slovenska Ľudovít Miklánek.

Podmienky pre držbu zbrane sú vraj dostatočné

Polícia na mieste podozrivú osobu zadržala a vykonáva s ňou procesné úkony. Zadržali muža – bývalého policajta a poľovníka. Podľa miestnych bol bezproblémový.

„Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Nové Mesto nad Váhom začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia,“ informovala Kuzmová.

Ľudia v komentároch na sociálnych sieťach volajú po sprísnení podmienok na držanie zbraní. Podľa odborníka sú aktuálne pravidlá dostatočné.

„Ťažko sprísnite niečo, čo už je prísne. Ak človek chce mať zbrojný preukaz, musel previesť že ovláda manipuláciu, keď to z nedbanlivosti nespravil, ťažko to urobíte nejakým zákonom,“ hovorí Miklánek. Polícia poskytne viac informácií k tragickej udalosti neskôr.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny