Na hlavný obsah

Reprezentačný tím Poľska povedie doterajší kouč dvadsaťjednotky Michal Probierz

Vo funkcii nahradil Portugalčana Fernanda Santosa.

Reprezentačný tím Poľska povedie doterajší kouč dvadsaťjednotky Michal Probierz
Na snímke tréner Cracovie Krakov Michal Probierz, Foto: TASR

Novým trénerom poľskej futbalovej reprezentácie sa stal Michal Probierz, doterajší kouč národného tímu do 21 rokov. Ako referuje oficiálny web Poľského futbalového zväzu (PZPN), uznávaný 50-ročný odborník bude mať za úlohu zachrániť kvalifikáciu o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy v Nemecku. Poliaci v bojoch o Euro nazbierali v piatich dueloch iba šesť bodov a v tabuľke sú až na predposlednej štvrtej priečke.

Nový lodivod Poliakov v minulosti trénersky pôsobil vo viacerých poľských kluboch aj v Grécku. V poľskej Ekstraklase má odkoučovaných dovedna 467 zápasov. S tímami Jagiellonia Bialystok a Cracovia Krakov získal národný pohár aj superpohár. „Toto je najlepšia možná voľba. Novému trénerovi prajem veľa šťastia,“ uviedol prezident PZPN Cezary Kulesza.

Probierz vo funkcii vystrieda Portugalčana Fernanda Santosa. Tréner majstrov Európy z roku 2016 doplatil na nevydarený začiatok kvalifikácie ME 2024. Pri poľskom národnom mužstve vydržal iba necelých deväť mesiacov.

Fernando Santos v roku 2016 doviedol portugalskú reprezentáciu k titulu majstrov Európy. O tri roky neskôr aj k celkovému triumfu v Lige národov. Mužstvo z Pyrenejského polostrova viedol osem rokov, no po štvrťfinálovej prehre s Marokom na vlaňajších majstrovstvách sveta v Katare sám odstúpil z funkcie. V minulosti trénoval aj reprezentáciu Grécka a na klubovej úrovni niekoľko tímov v Grécku a Portugalsku.

futbal

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport