Na hlavný obsah

Rozlúčka so slobodou v Brne sa pre Slováka skončila väzbou. Z hradieb Špilberku zhodil nemeckého turistu

Príčiny sú zatiaľ neznáme.

Rozlúčka so slobodou v Brne sa pre Slováka skončila väzbou. Z hradieb Špilberku zhodil nemeckého turistu
Ilustračná snímka. Foto: www.spilberk.cz

Minulotýždenná rozlúčka so slobodou v Brne sa pre slovenského občana skončila väzbou. Obvineili ho z vraždy v štádiu pokusu. Zo zatiaľ neznámych príčin zhodil nemeckého turistu z hradieb Špilberku. Uviedol to policajný hovorca Pavel Šváb.

Kriminalisti incident vyšetrujú od piatka (1.9.). „Aj vďaka svedkom udalosti sa podarilo policajtom zistiť poznatky, na základe ktorých po niekoľkých hodinách zadržali podozrivého 36-ročného muža,“ povedal Šváb.

Muža následne obvinili. „Kriminalisti pokračujú vo výsluchu svedkov, zisťovaní motívu činu a ďalších okolností prípadu, v ktorom hral nemalú rolu alkohol,“ dodal hovorca s tým, že ďalšie podrobnosti vzhľadom na štádium vyšetrovania doplniť nemôže.

Podľa servera Novinky.cz skupina mužov prechádzala areálom hradu Špilberk v Brne, kde sa stretla s nemeckým turistom, ktorý sedel na hradbách a telefonoval. Podľa servera ich krátka konverzácia vyvrcholila tým, že Slovák zhodil Nemca z hradieb.

Nemecký turista spadol približne zo šesťmetrovej výšky a museli ho transportovať do nemocnice. Hovorkyňa Fakultnej nemocnice Brno Veronika Plachá potvrdila, že po operácii je jeho stav stabilizovaný.

Mestský súd v Brne rozhodol o jeho väzbe a bude stíhaný za obzvlášť závažný zločin vraždy v štádiu pokusu. Obvinený si ponechal lehotu na podanie sťažnosti. Potvrdila to hovorkyňa súdu Petra Láníčková. V prípade dokázania viny mu hrozí desať až 18-ročné väzenie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet