Na hlavný obsah

RTVS predstavila jesennú programovú ponuku. Čo divákov vo vysielaní čaká?

RTVS odhalila svoje tromfy.

RTVS predstavila jesennú programovú ponuku. Čo divákov vo vysielaní čaká?
Snímka z relácie RTVS Pečie celé Slovensko. Foto: RTVS

Všade dobre, doma naj, kinohity, predvolebné spravodajstvo, aj novinky v rozhlasovom éteri. RTVS predstavila jesennú programovú ponuku pre divákov aj rozhlasových poslucháčov.

Na tlačovej besede v ikonickej výškovej budove RTVS v spoločnosti rozhlasových aj televíznych kolegov RTVS odhalila svoje tromfy. Čo nás čaká na jeseň?

„Tak ako je jeseň farebná, pestrofarebná, taká bude aj naša jesenná štruktúra – plná zábavy, plná potešenia a plná aj vzdelávania, to je základ verejnoprávneho priestoru, ktorý nás odlišuje od konkurencie,“ vyhlásil generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj.

Tak ako aj vedomostná súťaž Všade dobre, doma naj s hostiteľom Martinom Nikodýmom . „Traja súťažiaci si vždy merajú vedomosti v tom, čo vedia o Slovensku aj o EÚ. Okrem toho máme aj ďalšiu novú československú reláciu – Cestovateľská show, kde sa vymenia dve rodiny v Česko-slovenku,“ priblížil riaditeľ sekcie programových služieb RTVS Vincent Štofaník.

Predstavenie jesennej programovej štruktúry si môzete pozrieť v reportáži Andrey Šuvadovej:

Jesenný program úspešne odštartoval reláciou Hit roka, RTVS sa teda opäť spolieha aj na svoje zavedené formáty a ich hostiteľov. „Tie topky budú tretia sezóna Pečie celé Slovenko a prvýkrát v jesennej vysielacej sezóne obľúbená relácia s Marcelom Merčiakom a vysokoškolákmi,“ uviedol Štofaník.

Z kín sa na televízne obrazovky presunú filmy z koprodukcie RTVS, napríklad Piargy, Slúžka či Čierne na bielom koni.

Posilnené regionálne spravodajstvo

RTVS odhalila jesennú štruktúru aj v rozhlasovom éteri. Okrem nových relácií Rádio Slovensko upozorňuje aj na výnimočné koncerty. „Určite 70. výročie nášho detského a dievčenského zboru SRo na krásnom koncerte v našom štúdiu a množstvo ďalších koncertov,“ povedal riaditeľ sekcie programových služieb SRo Ľuboš Černák.

Televízne a rozhlasové spravodajstvo napĺňa pred voľbami svoju informačnú rolu v politicko-publicistických reláciách. „Voľby, ako najdôležitejšia vnútro-politicka udalosť najbližších týždňov. To je naša spravodajská mantra,“ vyhlásila riaditeľka sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS Anna Sámelová.

RTVS posilňuje regionálne a lokálne spravodajstvo. „V rozhlase by sme boli radi, keby sme sa vrátili k žurnálu Rádia Regina a autonómnemu vysielaniu z Banskej Bystrice a Košíc už na jeseň. Veríme, že autonómne vysielanie žurnálu rádia Regina v televíznej verzii z regiónov bude najneskôr na jar 2024,“ uviedla Sámelová.

Udržať si miesto na výslní pre tváre aj hlasy RTVS umožňuje aj mediálna kampaň. „Snažíme sa ukázať ľudí, ukázať celé tímy, ktoré stoja za výrobou – redaktorov, moderátorov, ktorí idú s kožou na trh a nesú zodpovednosť relácií na svojich pleciach,“ skonštatovala riadiíeľka sekcie marketingu RTVS Zuzana Ťapáková.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko