Na hlavný obsah

Sedem vytrvalcov v čiernohorskej obci leží nepretržite už tretí týždeň. Súťažia o výhru 1 000 eur

Prekonali aj predchádzajúci rekord z minulého roka.

V obci Donja Brezna v Čiernej Hore leží sedem ľudí už viac ako 460 hodín. Zúčastňujú sa tak súťaže v ležaní, v ktorej už prekonali predchádzajúci rekord 117 hodín z roku 2021. Informovala o tom agentúra Reuters. Táto kuriózna súťaž sa koná každoročne už 12 rokov.

„Nie je to jednoduché. Ležať tak dlho dosť unavuje,“ citovala srbská televízia B92 jedného z účastníkov podujatia. „Snažím sa vyplniť čas tým, čo ma baví: športom, hudbou, filmami, knihami,“ dodal muž ležiaci na matraci. Súťažiaci môžu vstať raz za osem hodín, aby si odskočili na toaletu. Na to majú podľa agentúry Reuters desať minút. Jedlo a nápoje im do „postele“ nosia organizátori.

„Fyzicky to nie je ťažké, najmä pre nás mužov, ale psychicky je to veľký boj,“ opísal súťažiaci zo Srbska. „Podpora mojich priateľov z Kruševace je pre mňa dôležitá, inak by som tu už neležal,“ dodal. Dôvodom účasti sú podľa neho peniaze. Výhra je 1 000 eur.

Držiteľka minuloročného rekordu

Tohtoročnej súťaže v obci Donja Brezna sa zúčastňuje aj 38-ročná Dubravka Aksičová, ktorá je držiteľkou rekordu z roku 2021. „Všetci sa cítime dobre, nemáme žiadne zdravotné problémy. Rozmaznávajú nás, stačí, keď zostaneme ležať,“ opísala. Sedenie na podložke je totiž okamžitou diskvalifikáciou.

„Všetci títo siedmi vytrvalci ukázali, že sú mimoriadne psychicky odolní. Sú to skutoční bojovníci,“ povedal Mićo Blagojević, organizátor súťaže. Pred takmer tromi týždňami sa na štart nezvyčajnej súťaže postavilo 21 ľudí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet