Na hlavný obsah

Sklamanie na banskobystrickom amfiteátri: Zrušili ďalší koncert s medzinárodným obsadením

Diskutuje sa o tom, čo bude s amfiteátrom ďalej.

Sklamanie na banskobystrickom amfiteátri: Zrušili ďalší koncert s medzinárodným obsadením
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Banskobystrický amfiteáter zažil pred pár dňami ďalšie sklamanie. Za krátky čas tam zrušili už druhý koncert s medzinárodným obsadením. Vyvolalo to diskusiu ako tento priestor a podujatia zatraktívniť.

Po americkej kapele Hollywood Vampires na banskobystrickom amfiteátri nevystúpil ani nemecký spevák Thomas Anders. Koncert opäť zrušili.

„Pokiaľ ide o prvý koncert, tak v tomto prípade išlo o sériu zrušených koncertov, keď najprv odvolali koncert v Budapešti. Koncert, ktorý u nás zrušili, s členom skupiny Modern Talking, to organizátori pripisovali nízkemu záujmu zo strany verejnosti,“ uviedla hovorkyňa mesta Banská Bystrica Zdenka Marhefková.

Budúcnosti banskobystrického amfiteátra sa v reportáži venoval redaktor RTVS Alexander Ernest:

„Predali asi okolo 500 lístkov, to nepokrýva náklady ani z jednej tretiny,“ hovorí správca amfiteátra Stanislav Lánik.

Organizátorom toto leto komplikovali plány aj časté dažde. „Dá sa povedať, že asi 40 percent podujatí nám skrz počasie nevyšlo,“ dodal Lánik.

Situácia s rušením koncertov mrzí aj ľudí z občianskeho združenia Za amfiteáter, ktorí sa pred takmer 10 rokmi rozhodli vtedy spustnutý kultúrny stánok obnoviť.

„Celkovo aj voči tým ľudom a voči tej dôvere, že ľudia si kúpia lístok, chcú ísť na amfiteáter a chcú tu niečo zažiť. Keď sa takáto skúsenosť nakopí, tak to preto samotné miesto nie je dobré,“ hodnotí Juraj Havlík z OZ za! amfiteáter.

Otázna budúcnosť amfiteátra

Zrušené koncerty vyvolali diskusie o tom, čo bude s amfiteátrom ďalej a ako zvýšiť jeho návštevnosť.

„Treba sa prispôsobovať dopytu, treba hľadať formáty, ktoré ľudia v nejakom čase, päťročnom, desaťročnom vyhľadávajú možno viac,“ myslí si Havlík.

„Treba si sadnúť a uvážiť to ako mesto a mestské zastupiteľstvo vôbec a vybrať si nejakú schodnú alternatívu,“ dodal Lánik.

„V záujme samosprávy je, samozrejme, tento priestor využívať plnohodnotnejšie. Marketingová stratégia zatiaľ neexistuje, ale tento amfiteáter je zahrnutý v koncepcii rozvoja kultúry mesta Banská Bystrica do roku 2030,“ uviedla hovorkyňa mesta.

Letná sezóna sa na banskobystrickom amfiteátri už skončila. Podľa slov správcu sa však už teraz pripravujú na budúcoročné koncerty s medzinárodným obsadením.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny