Na hlavný obsah

Slafkovský schudol a je zdravý, podľa trénera Montrealu si musí viac užívať hru

Slafkovský má pred sebou druhú sezónu v profilige.

Slafkovský schudol a je zdravý, podľa trénera Montrealu si musí viac užívať hru
Slovenský hokejista Juraj Slafkovský. Foto: SITA/AP

Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský sa cíti byť pripravený na jeho druhú sezónu v drese tímu Montreal Canadiens v zámorskej NHL. Devätnásťročný Košičan potreboval počas leta v prvom rade schudnúť, čo sa mu podarilo. Pred rokom vážil takmer 120 kilogramov, no teraz má podľa jeho slov už „iba“ 102 alebo 103 kíl. Taktiež ho už vôbec netrápi koleno, ktoré si zranil 15. januára a odvtedy nehral.

„Momentálne sa cítim dobre vo svojom tele a takto chcem začať ročník. Nechcem nad tým veľa rozmýšľať, chcem už len hrať. Keď sa cítite dobre, všetko je v poriadku. Stav môjho kolena je 110-percentný,“ povedal Slafkovský počas tímového golfového turnaja v Lavale, citoval ho denník Montreal Gazette. Priznal tiež, že keby mohol vrátiť čas, v premiérovej sezóne v profilige by niečo robil inak. „Viac by som si veril vo všetkom. Je to náročné, ale musíte mať sebadôveru,“ uviedol najvyššie draftovaný hráč v roku 2022.

O mentálnej pohode bronzového medailistu zo ZOH 2022 v Pekingu hovoril aj tréner Habs. „Sám na seba veľa tlačí, ale musí si to na ľade aj užívať a nebrať sa tak vážne. Viem, že sa od neho veľa očakáva, ale musí sa hlavne baviť hokejom. V tomto smere mu chceme pomáhať čo najviac. Zároveň musíme byť opatrní, aby sme v ňom nezabili vášeň pre hru, lebo on miluje hokej,“ skonštatoval Martin St. Louis.

Slafkovský už má aspoň nejakú skúsenosť s NHL, a tak môže poradiť súčasným nováčkom. Jedným z nich je jeho spoluhráč David Reinbacher. „Povedal som mu, aby zostal pokojný, veril si a nepočúval nikoho mimo organizácie. Nech si verí, robí svoje veci a všetko bude fajn,“ odkázal mladý Slovák 18-ročnému rakúskemu obrancovi, ktorého si Montreal vybral na tohtoročnom drafte nováčikov z piateho miesta.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport