Na hlavný obsah

Slovensko prepadáva dezinformáciám najviac spomedzi krajín Európy. Odborníci vysvetlia, prečo to tak je a ako tomu zabrániť

Téme sa bude venovať relácia Večera s Havranom.

Slovensko prepadáva dezinformáciám najviac spomedzi krajín Európy. Odborníci vysvetlia, prečo to tak je a ako tomu zabrániť
Večera s Havranom. Foto: RTVS

Diskusná relácia RTVS Večera s Havranom sa po päťtýždennom letnom cestopisnom okruhu vracia na obrazovky v pôvodnom formáte. Michal Havran v štúdiu opäť privíta zaujímavých hostí, s ktorými sa bude rozprávať o témach, ktoré v súčasnosti rezonujú v spoločnosti. Podtitulom tohto dielu bude „Slovensko: chránená dielňa na fámy a dezinformácie“.

Prvý septembrový diel Večere s Havranom, ktorý RTVS odvysiela v utorok (5. 9.), sa bude venovať téme hoaxov a dezinformácií. Odborníci z rôznych odvetví vysvetlia, ako sa Slovensko stalo najzraniteľnejšou európskou krajinou vystavenou ruskej propagande, šarlatánstvu a takzvanému „alternatívnemu pohľadu na svet“.

Otázkou na hostí relácie bude aj to, aké riešenia navrhujú, aby sa Slovensko vrátilo medzi krajiny odolnejšie proti hoaxom. Identifikujú rovnako aj to, v čom naša krajina v tomto ohľade zlyháva.

K téme sa vyjadria štyria experti. Jedným z nich je odborník na dezinformácie Jakub Goda. Na otázky bude odpovedať aj etnologička Zuzana Panczová, infektológ Peter Sabaka a poručík a administrátor facebookových profilov Policajného zboru SR Hoaxy a podvody Dávid Púchovský.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko