Na hlavný obsah

Sobolenková premiérovo na čele rebríčka WTA, medzi mužmi sa na trón vrátil Djokovič

Slovenské jednotky si mierne polepšili.

Sobolenková premiérovo na čele rebríčka WTA, medzi mužmi sa na trón vrátil Djokovič
Novak Djokovič a Arina Sobolenková. Foto: SITA/AP, koláž: RTVS

Bieloruská tenistka Arina Sobolenková sa premiérovo posunula do čela rebríčku WTA. Stačila jej k tomu finálová účasť na záverečnom grandslamovom podujatí sezóny US Open.

Poľka Iga Swiateková neobhájila titul a klesla na 2. miesto. Američanka Coco Gauffová sa po zisku prvého grandslamového titulu posunula o tri priečky na 3. miesto.

Najlepšia slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová si polepšila o šesť miest a patrí jej 58. pozícia. Na post slovenskej dvojky sa posunula Rebecca Šrámková, ktorá poskočila zo 153. priečky na 121. Viktória Hrunčáková si neudržala 107. miesto a spadla na 127. priečku.

Djokovič si vymenil pozíciu s Alcarazom

Srbský tenista Novak Djokovič sa po zisku rekordného 24. grandslamového triumfu na US Open vrátil do čela rebríčka ATP. Po minuloročnej neúčasti rozšíril svoje konto až o 2000 bodov a má tak 11.795.

Španiel Carlos Alcaraz klesol na druhú priečku, keď nedokázal obhájiť prvenstvo a prišiel o 1280 bodov. Tretí je aj naďalej Rus Daniil Medvedev.

Najvyššie zo Slovákov je Alex Molčan. Rovnako ako v predchádzajúcej edícii rebríčka má na konte 530 bodov, no posunul sa o dve priečky vyššie na 113. pozíciu.

Slovenskou dvojkou sa stal Lukáš Klein po zisku 11 bodov a posune o šesť miest na 149. priečku. Jozef Kovalík neobhájil 108 bodov a zosunul sa o 57. miest na 208. pozíciu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport