Na hlavný obsah

Sudkyňa ŠTS Pamela Záleská dostala napomenutie z Najvyššieho správneho súdu za neskoré vypracovanie rozhodnutia

Predseda ŠTS navrhoval aj zrážky z jej mzdy.

Sudkyňa ŠTS Pamela Záleská dostala napomenutie z Najvyššieho správneho súdu za neskoré vypracovanie rozhodnutia
Na snímke logo na vchode budovy, v ktorej sídli Najvyšší správny súd SR. Foto: TASR

Sudkyňa Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku Pamela Záleská porušila povinnosti sudcu. Nevypracovala včas písomné rozhodnutie a neodovzdala ho na expedovanie. Senát Najvyššieho správneho súdu (NSS) SR jej za to uložil disciplinárne opatrenie v podobe napomenutia. Potvrdil to hovorca NSS SR Michal Hajtol.

„Disciplinárny senát mal za preukázané, že disciplinárne obvinená si síce predmetnú povinnosť splnila, t. j. rozhodnutie vyhotovila a zabezpečila jeho expedovanie, urobila to však až po uplynutí lehoty, ktorú na to zákon určuje,“ uviedla počas verejného vyhlásenia rozhodnutia predsedníčka senátu Viola Takáčová.

Ďalej zdôraznila, že Záleská sa disciplinárneho previnenia dopustila z nedbanlivosti. Rozhodnutie disciplinárneho senátu sa prijalo jednohlasne a neexistuje proti nemu prípustný opravný prostriedok.

Disciplinárny návrh podal predseda ŠTS Ján Hrubala, ktorý navrhoval sudkyni Záleskej uložiť disciplinárne opatrenie v podobe zrážky zo mzdy vo výške 30 percent v trvaní troch mesiacov.

Prípad sa týka neskorého písomného vypracovania súdneho rozhodnutia o návrhu Viliama Mišenku na obnovu konania v kauze Euromont. Senát ŠTS tento návrh v januári zamietol. Sťažnosť odsúdeného na Najvyšší súd SR doručili 20. júna.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko