Na hlavný obsah

Tínedžer vo Francúzsku, ktorý sa na skútri zrazil s policajným autom, v nemocnici podľahol zraneniam

Nehoda sa stala po tom, ako 16-ročný mladík odmietol zastaviť.

Tínedžer vo Francúzsku, ktorý sa na skútri zrazil s policajným autom, v nemocnici podľahol zraneniam
Auto francúzskej polície. Foto: Unsplash

Francúzsky tínedžer podľahol v nemocnici vážnym zraneniam po tom, ako v stredu (6. 9.) na skútri narazil do policajného auta neďaleko Paríža, keď údajne odmietol zastaviť. Napísali o tom vo štvrtok (7. 9.) francúzske médiá s odvolaním na miestnu prokuratúru, informuje agentúra Reuters.

Incident sa odohral v meste Élancourt v departemente Yvelines západne od Paríža. Dvoch policajtov vzali na výsluch, uviedli francúzsky denník Le Monde a agentúra AFP.

Podľa parížskeho denníka Le Parisien malo 16-ročného mladíka naháňať policajné auto, pretože odmietol zastaviť. Tínedžerovi malo počas naháňačky skrížiť cestu ďalšie policajné vozidlo, do ktorého narazil. Francúzske úrady začali vyšetrovanie okolností havárie.

V celom Francúzsku vypukli protesty a násilnosti po tom, ako policajt 27. júna pri kontrole vozidla na parížskom predmestí Nanterre zastrelil 17-ročného mladíka alžírskeho pôvodu Nahela M. Táto udalosť znovu oživila rasové napätie v krajine, ako aj dlhoročnú kritiku prístupu francúzskej polície k príslušníkom menšín.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet