Na hlavný obsah

Ukrajinské mestá opäť pod paľbou: Raketový útok zasiahol priemyselnú zónu Charkova, výbuchy zneli aj v Ľvove

Protivzdušnú obranu zamestnávali bezpilotné lietadlá.

Ukrajinské mestá opäť pod paľbou: Raketový útok zasiahol priemyselnú zónu Charkova, výbuchy zneli aj v Ľvove
Ilustračná snímka. Ruské rakety sú vystreľované proti Ukrajine z ruskej Belgorodskej oblasti. Foto: TASR/AP

Ukrajinské mestá boli podľa miestnych úradov v noci na utorok (19. 9.) opäť pod paľbou ruských striel a dronov. Ruský raketový útok zasiahol v pondelok (18. 9.) večer priemyselnú zónu Charkova, výbuchy zneli v noci aj v Ľvove na západe krajiny.

Na komunikačnej platforme Telegram to uviedli predstavitelia miestnych samospráv. Ukrajinská agentúra Ukrinform s odvolaním sa na armádu napísala, že tiež niektoré oblasti na východe a juhu krajiny čelili novým dronovým útokom. Ruská strana uviedla, že protivzdušná obrana zneškodnila tri vzdušné ciele v Belgorodskej oblasti.

„Máme informácie o zásahu priemyselnej zóny vo štvrti Cholodnohirskyj,“ uviedol starosta Charkova Ihor Terechov bez ďalších podrobností o škodách či obetiach. Ďalšie zdroje na telegrame hovoria o explóziách v tomto druhom najväčšom ukrajinskom meste.

Explózie hlásili aj z Ľvova. Podľa miestnych činiteľov protivzdušnú obranu zamestnávali bezpilotné lietadlá. Starosta Andrij Sadovyj uviedol, že po jednom z útokov vzplanula priemyselná hala.

Podľa ukrajinskej agentúry tiež v mnohých mestách na juhu a východe krajiny vyhlásili letecký poplach a zaznamenali útoky dronov štartujúcich z ruského Primorsko-Achtarsku.

Gubernátor ruskej Belgorodskej oblasti Vjačeslav Gladkov na telegrame oznámil, že v regióne zneškodnili tri vzdušné objekty. Po útoku podľa neho zostali škody na elektrickej rozvodnej sieti, nie obeti na životoch.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet