Na hlavný obsah

Ukrajinské sily zaznamenali postup na južnom fronte. Oslobodili územie pri Bachmute

Úspech zaznamenali pri Novodanylivke a Novoprokopivke.

Ukrajinské sily zaznamenali postup na južnom fronte. Oslobodili územie pri Bachmute
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ukrajinské sily zaznamenali postup na južnom fronte a oslobodili územie pri meste Bachmut na východe Ukrajiny. Uviedla to námestníčka ukrajinského ministra obrany Hanna Maľarová, informovala o tom agentúra AFP.

„Nepriateľ je v defenzíve v sektoroch Záporožie a Cherson,“ povedala Maľarová. Dodala, že ukrajinské sily zaznamenali úspech pri obciach Novodanylivka a Novoprokopivka na juhu a oslobodili tri štvorcové kilometre územia pri zničenom meste Bachmut v Doneckej oblasti.

Kyjev spustil protiofenzívu na oslobodenie Ruskom okupovaného územia v júni, priznal však problémy pri snahe o prelomenie opevnených a zamínovaných ruských pozícií.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v sobotu (2. 9.) zdôraznil, že protiofenzíva Ukrajiny napreduje „napriek všetkému a bez ohľadu na to, čo kto hovorí“.

Kyjev opakovane kritizoval západných expertov za názory, že protiofenzíva postupuje pomaly a bez očakávaných prelomov na frontovej línii.

Šéf ukrajinskej diplomacie Dmytro Kuleba minulý týždeň kritikom protiofenzívy odkázal, aby „sklapli, prišli na Ukrajinu a pokúsili sa sami oslobodiť jeden štvorcový centimeter (územia)“.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet