Na hlavný obsah

Ústavný súd odmietol sťažnosť M. Kočnera v prípade odpočúvania porád vo väzbe

Kočnerov advokát avizuje podanie žiadosti na Európsky súd pre ľudské práva.

Ústavný súd odmietol sťažnosť M. Kočnera v prípade odpočúvania porád vo väzbe
Na snímke obžalovaný Marian Kočner Foto: TASR

Ústavný súd (ÚS) SR odmietol ústavnú sťažnosť Mariana Kočnera v prípade odpočúvania porád s jeho obhajcami vo väzbe. Súd o rozhodnutí senátu informoval na svojom webe. Upozornil na to Denník N. Advokát Marek Para avizuje podanie sťažnosti na Európsky súd pre ľudské práva (ESĽP).

Ústavnú sťažnosť podal Kočner a jeho obhajcovia proti postupu Prezídia Policajného zboru a proti príkazu sudcu pre prípravné konanie banskobystrického pracoviska Špecializovaného trestného súdu (ŠTS).

Trestné oznámenie v prípade odpočúvania stretnutí odsúdeného podnikateľa Kočnera predtým odmietol aj Úrad inšpekčnej služby (ÚIS). Para už skôr vyjadril presvedčenie, že cieľom sledovania boli porady advokátov so zámerom získať lepšiu pozíciu pre prokuratúru a štát v súdnom procese.

Odpočúvanie iniciovala Národná kriminálna agentúra a špeciálna prokuratúra pre podozrenie z korupcie, povolil ho ŠTS. Malo sa diať v čase, keď sa Kočner pripravoval na súd v kauze falšovania televíznych zmeniek, kde bol právoplatne odsúdený.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko