Na hlavný obsah

V hlavnom meste Vietnamu Hanoji vypukol v bytovom dome veľký požiar. Vyžiadal si najmenej 30 obetí

Do nemocníc previezli vyše 50 zranených.

Pri rozsiahlom požiari bytového domu v hlavnom meste Vietname Hanoji zahynulo v noci na stredu (13. 9.) najmenej 30 ľudí. Vyplýva to z novej bilancie, ktorú s odvolaním sa na políciu zverejnili miestne médiá. Podľa agentúry Reuters úrady tento počet ešte oficiálne nepotvrdili.

Požiar sa už podarilo uhasiť. Pátranie však pokračuje a do nemocníc bolo doteraz prevezených viac ako 50 zranených, uviedla agentúra AP. Medzi obeťami sú aj deti. Zachrániť sa podľa rôznych mediálnych zdrojov podarilo 70 až 100 ľudí. Polícia oznámila, že začala vyšetrovanie príčin nešťastia.

Horieť začalo v utorok (12. 9.) krátko pred polnocou miestneho času (19.00 h SELČ) na parkovisku, potom plamene zachvátili časť desaťposchodového bytového domu. Ten sa nachádza v úzkej ulici a jeho balkóny chránia zábradlie, čo sťažilo vyslobodzovanie obyvateľov. Agentúra AP uviedla, že dom nemal núdzový východ.

Podľa agentúry AFP sa z domu ozývalo volanie o pomoc a z jedného z okien horiacich bytov bol vyhodený malý chlapec; či prežil, nie je jasné.

Mohlo by ísť o jeden z najtragickejších požiarov vo Vietname za posledné roky. Miesto nešťastia dnes navštívil premiér Pham Minh Chinh. Predseda vlády pri tom vyzval, aby boli urýchlene dokončené protipožiarne nariadenia pre obytné budovy v husto osídlených oblastiach.

Vietnam v minulých rokoch čelil kritike v súvislosti s častým nedodržiavaním bezpečnostných predpisov, pripomenula agentúra AFP.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet