Na hlavný obsah

Vo Veľkom Krtíši naďalej platí mimoriadna situácia. Do okresu prichádza niekoľko stoviek migrantov denne

Podľa primátora mesta ide o koordinovanú akciu.

Vo Veľkom Krtíši naďalej platí mimoriadna situácia. Do okresu prichádza niekoľko stoviek migrantov denne
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

V okrese Veľký Krtíš naďalej platí mimoriadna situácia. Cez slovensko-maďarské hranice už približne tri týždne prichádza do okresu niekoľko stoviek migrantov denne. Najnovšie informácie má redaktor RTVS Radovan Kondrlík, ktorý je priamo na mieste.

V záchytnom mieste vo Veľkom Krtíši je zhromaždených niekoľko sto utečencov. Podľa primátora mesta Dalibora Surkoša nie sú iba zo Sýrie či Afganistanu, ale napríklad aj z Tuniska alebo Líbye. A to s údajne presne určenými súradnicami a presne určeným miestom zadania Veľký Krtíš. Nejde podľa neho o náhodnú, ale koordinovanú akciu.

Firma, ktorá vlastní túto výrobnú halu, už vypovedala nájomnú zmluvu s ministerstvom vnútra. Výpovedná lehota je 30 dní a prednostka Okresného úradu vo Veľkom Krtíši Jana Ambrošová vyhlásila, že bude naliehať na to, aby sa tento režim, ktorý tu je, zmenil. Utečenci tu budú sústreďovaní a ich prísne koordinovaný prísun bude zastavený. Na mieste budú len niekoľko hodín a potom ich eskortujú ďalej.

Pred niekoľkými hodinami dorazil autobus, ktorý by mal odniesť skupinu štyridsiatich utečencov, prevažne žien a detí. Viac svetla do celého diania by mohlo vniesť zasadnutie Krízového štábu Okresného úradu vo Veľkom Krtíši pre celý okres Veľký Krtíš. O jeho výsledku bude RTVS informovať.

Pozrite si video:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny