Na hlavný obsah

V Ružomberku vyhoveli petícii občanov. Vodiči už kolóny na hlavnom ťahu nebudú môcť obchádzať cez mestské časti

Po osadení značenia sa situácia čiastočne zlepšila.

V Ružomberku vyhoveli petícii občanov. Vodiči už kolóny na hlavnom ťahu nebudú môcť obchádzať cez mestské časti
Dopravné značenie. Foto: RTVS

V Ružomberku vyhoveli petícii občanov a zakázali autám obchádzať kolóny na hlavnom ťahu cez mestské časti. Po osadení dopravného značenia sa situácia čiastočne zlepšila.

Zápchy na hlavnom ťahu cez Ružomberok nie sú ničím výnimočným. Vodiči v snahe ušetriť pár minút obchádzali kolóny a komplikovali dopravnú situáciu nielen v mestských častiach Černová a Hrboltová. „Pretože všetky tieto tranzitujúce autá prechádzali celým mestom. Tak to bola obrovská nevýhoda a mesto sa potom plnilo,“ vysvetlil primátor mesta Ružomberok Ľubomír Kubáň.

Zákaz využívať obchádzky cez mestské časti samospráva aj na základe petície občanov riešila niekoľko mesiacov. Navádzať na ne by po novom nemala ani navigácia. „Hustota tej premávky sa znížila zhruba okolo tej polovice. Tých vozidiel tam už neprechádza zďaleka toľko,“ priblížil preventista mestskej polície v Ružomberku Roman Jankovič.

Téme sa venoval redaktor RTVS Vlado Záborský:

Zníženie prinesú kontroly dodržiavania zákazu

Ďalšie zníženie si jeden z iniciátorov opatrení sľubuje od kontroly dodržiavania zákazu tranzitu cez mestské časti. „Bude nutné zaznamenávať tých vodičov, ktorí vstúpia do tých ulíc a tranzitujú nimi. Zistiť, kto porušil, kto neporušil a nakoniec to zrejme skončí pokutou,“ uviedol poslanec mestského zastupiteľstva mesta Ružomberok Martin Papčo.

Ružomberok sa definitívneho riešenia dopravnej situácie dočká až po otvorení diaľničného obchvatu. Posledný z termínov dokončenia úseku Hubová-Ivachnová, kedy by mohol tranzit mesto obísť po diaľnici, je koniec budúceho roka.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny