Na hlavný obsah

VIDEO: Igor Matovič narušil tlačovú konferenciu Smeru-SD, skončilo sa to bitkou s Robertom Kaliňákom

Pri incidente zasahovala mestská polícia.

VIDEO: Igor Matovič narušil tlačovú konferenciu Smeru-SD, skončilo sa to bitkou s Robertom Kaliňákom
Potýčka medzi Kaliňákom a Matovičom. Foto: Facebook/Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti

Predseda hnutia OĽaNO Igor Matovič dnes (13.9.) narušil tlačovku strany Smer-SD k nelegálnej migrácii. Na miesto tlačovej konferencie pred úrad vlády doviezol auto s ampliónmi.

Strane prostredníctvom nich vyčítal, že zaviedla tlačivá na legalizovanie dočasného pobytu nelegálnych migrantov. Členovia Smeru, vrátane exministra vnútra Roberta Kaliňáka, sa snažili jeho vystúpenie prekaziť, pričom došlo aj k fyzickým potýčkam. Medzi zúčastnenými, ktorý udrel Igora Matoviča do tváre, bol aj Richard Glück, ktorý je 53. na kandidátke smeru.

Matovič členov Smeru opakovane označil za mafiánov a bastardov a uviedol, že sú zodpovední za smrť Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, ako aj za problémy s nelegálnou migráciou.

„Na základe vášho zákona môžu jedine cudzinci na Slovensku získať papierik, kvôli ktorému chodia,“ uviedol Matovič prostredníctvom ampliónov z auta s polepom „My Vás mafii nepredáme“, ktoré zastalo tesne pri predstaviteľoch strany Smer-SD. „Kaliňákov papierik – vy ste ho schválili a teraz takto klamete ľudí,“ povedal šéf OĽanO. Niektorí predstavitelia Smeru sa snažili amplióny odpojiť. Na miesto neskôr dorazila aj policajná hliadka.

Predseda strany Robert Fico po odchode Matoviča z miesta vyzval vládu na zavedenie hraničných kontrol na priechodoch s Maďarskom. „Ak vláda neprijme rozhodnutie, na ktoré ju teraz nahovárame, tak budeme uvažovať o zvolaní mimoriadnej schôdze – iné riešenie nemáme. A budeme trvať na tom, že vláda musí prijať vládne nariadenie o obnovení hraničných kontrol,“ doplnil Fico.

Robert Fico konanie Matoviča nechcel komentovať. Podľa Kaliňáka Matovič porušil zákon, keďže prišiel a zastavil autom na chodníku.

Mestská polícia Bratislava vyhodnotí incident medzi lídrom hnutia OĽANO a priatelia a členom predsedníctva Smeru-SD Robertom Kaliňákom, ku ktorému prišlo pred Úradom vlády (ÚV) SR, potvrdila to hovorkyňa mestskej polície Barbora Krajčovičová.

„Mestská polícia Bratislava dnes ráno zasahovala pri incidente na Námestí Slobody. Hliadke mestskej polície sa okamžitým zásahom podarilo zabrániť eskalácii celej situácie a narušeniu verejného poriadku,“ priblížila hovorkyňa s tým, že incident má polícia zaznamenaný aj na odevných kamerách.

Celú situáciu si Igor Matovič natáčal z interiéru auta. Video zverejnilo na sociálnej sieti Facebook hnutie OĽaNO. Udalosť budeme monitorovať.

Téme sa v reportáži venoval aj redaktor RTVS Ivan Tománek:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko