Na hlavný obsah

Viedenský taxikár si privyrábal kradnutím drahých hodiniek opitým klientom, zákazníkov si vopred vytipoval

Hodnota hodiniek dosahuje najmenej 600-tisíc eur.

Viedenský taxikár si privyrábal kradnutím drahých hodiniek opitým klientom, zákazníkov si vopred vytipoval
Ilustračná snímka. Foto: pixabay.com/koláž RTVS

Viedenský taxikár kradol vopred vyhliadnutým opitým klientom drahé hodinky. Poškodených zákazníkov je zatiaľ 39 a celková hodnota ukradnutých hodiniek dosahuje najmenej 600-tisíc eur. Uviedla to vo štvrtok (7. 9.) agentúra APA s odvolaním sa na kriminalistov.

Vyšetrovatelia tiež predpokladajú, že skutočný počet obetí je ešte vyšší. Tridsaťtriročný podozrivý, ktorého viedenská polícia zadržala v noci z nedele (3. 9.) na pondelok (4. 9.), je vo vyšetrovacej väzbe.

Podozrivý sa podľa zistení úradov zameriaval na potenciálnych opitých zákazníkov počas svojich pravidelných nočných služieb. Prvé prípady vyšli najavo tento rok na jar, keď polícia evidovala 22 činov.

Niektoré obete vtedy vypovedali, že vodič im možno podal žuvačky alebo keksíky s uspávacími kvapkami. U obetí ani v byte zadržaného však žiadne takéto látky odhalené neboli.

Krádež si uvedomili neskoro

Vyšetrovatelia podľa ich šéfa Andreasa Langa predpokladajú, že taxikár využíval osoby, ktoré už boli pod vplyvom alkoholu. Prvé známe činy z celej série pochádzajú z vlaňajšieho leta, uviedol šéf viedenských kriminalistov Martin Roudny.

Taxikár vraj okrem svojich zákazníkov pred zábavnými podnikmi cielene oslovoval dobre oblečené osoby, prevažne mužov, a pýtal sa ich, či potrebujú taxi alebo či si službu neprivolali.

Niektorí z oslovených naozaj na taxi alebo službu Uber čakali a nastúpili v mysliac si, že ide o objednaného taxikára. Krádež hodiniek si obete uvedomili vždy až príliš neskoro po opustení vozidla, takže neskôr nedokázali uviesť informácie o vodičovi, značke automobilu alebo poznávacej značke. Neskôr sa ukázalo, že taxikár jazdil v striebornom Forde Mondeo combi.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet