Na hlavný obsah

Vo Veľkom Krtíši vyhlásili pre nárast migrácie mimoriadnu situáciu

Narušenie verejného poriadku cudzincami zatiaľ neevidujú.

Vo Veľkom Krtíši vyhlásili pre nárast migrácie mimoriadnu situáciu
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Pre nárast neregulárnej migrácie v okrese Veľký Krtíš vyhlásili mimoriadnu situáciu. Umožní využívať legislatívne nástroje na efektívnejšie zaistenie potrebných procesov.

Informovalo o tom v sobotu (2. 9.) ministerstvo vnútra s tým, že k dnešnému dňu neevidujú narušenie verejného poriadku cudzincami, ktorí majú neoprávnený pobyt na našom území.

„Chápeme, že vzniknutá situácia môže spôsobovať obavy medzi občanmi. Preto vyvíjame všetko úsilie k tomu, aby sa sme čo najrýchlejšie a najefektívnejšie vyriešili aktuálny stav,“ uviedol rezort.

Ministerstvo vnútra deklaruje, že okrem operatívnych opatrení podniká aj kroky k vyriešeniu neregulárnej migrácie z dlhodobého hľadiska. Cieľom je udržať bezpečnosť a nerušený každodenný život občanov a samospráv.

„Vyzývame občanov, aby sa v prípade podozrenia z narušenia verejného poriadku alebo z podozrenia z páchania trestného činu neváhali obrátiť na políciu,“ dodal rezort.

Zadržaných migrantov zvážajú do záchytného tábora vo Veľkom Krtíši. Tábor sa nachádza v areáli súkromnej firmy len niekoľko desiatok metrov od rodinných domov. Rezort vnútra ho zriadil bez toho, aby to vopred oznámil samospráve. Mesto s ním nesúhlasí a spisuje petíciu.

Dianie priamo vo Veľkom Krtíši monitorovala redaktorka RTVS Karolína Piliarová:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny