Na hlavný obsah

Voľby v Žehre majú jednoznačného víťaza: Len pár dní pred voľbami ho zadržala NAKA, čelí obvineniu

Nového starostu si volili aj v obci Bystrany.

Voľby v Žehre majú jednoznačného víťaza: Len pár dní pred voľbami ho zadržala NAKA, čelí obvineniu
Občania v Žehre a Bystranoch volia. Foto: RTVS

Doplňujúce komunálne voľby majú svojich víťazov aj v spišských obciach Žehra a Bystrany. Sú nimi Marián Mižigár a Gejza Kandráč.

Práve Mižigára tesne pred voľbami obvinili z volebnej korupcie. V minulosti mal rozdávať obyvateľom 100 eur za to, že mu dajú svoj hlas a sľúbiť im ďalšie peniaze, ak mu to dokážu aj fotkou hlasovacieho lístka. Na výsledky posledných volieb to však nemalo vplyv a v oboch obciach vypukli veľké oslavy.

Doplňujúce komunálne voľby v Žehre a Bystranoch monitorovala redaktorka RTVS Marie Balážová Melníková:

Bystrany povedie Gejza Kandráč

V Bystranoch bol o voľby starostu veľký záujem. Zúčastnilo sa na nich približne 55 percent oprávnených voličov. „Títo volení predstavitelia sú najbližšie občanom, poznajú ich, vedia sa na nich obrátiť. Sú tu pre nich. Najpočetnejšia účasť volieb, ktoré máme na Slovensku,“ priblížil hlavný kontrolór v obci Bystrany Radoslav Ščuka.

Sčítanie hlasov v Bystranoch si nenechal ujsť hlavný favorit vo voľbách Gejza Kandráč. “Sú tam oči, čo sú tam navyše, aby to tam sledovali,“ povedal zástupca starostu v Bystranoch Fabián Kandráč.

Krátko pred 22.30 h v Bystranoch sa zatvorila okrsková volebná miestnosť. Priaznivci jednotlivých kandidátov netrpezlivo čakali na výsledky. Napätie medzi dvomi tábormi sa dalo krájať. Množstvo prívržencov stálo pri jednom z rodinných domov a ďalšia skupina ľudí postávala v tesnej blízkosti okrskovej volebnej miestnosti.

Víťazom volieb v Bystranoch sa stal Gejza Kandráč. Získal o 211 hlasov viac ako jeho súper, bývalý starosta František Žiga. „Som vedel na 100 percent, že vyhrám. Toto ľutujem, že stratený rok. Za ten rok som mohol už niečo robiť. Nemám ešte plány, nič také,“ povedal víťaz volieb v Bystranoch Gejza Kandráč.

Marián Mižigár vyhral nad súperom s prevahou

V Žehre zatvorili poslednú volebnú miestnosť až 40 minút pred polnocou. “Poprosím vás, aby ste opustili volebnú miestnosť. Tí, ktorí tu nemajú čo robiť. Ostanú tu len členovia volebnej komisie, ďakujem,“ zahlásil pred zatvorením volebných miestností člen okrskovej volebnej komisie v Žehre Marián Mižigár. A tí potom začali spočítavať hlasy. Výsledok bol jednoznačný.

Novozvoleným starostom obce Žehra je Marián Mižigár. Nad svojím súperom vyhral s veľkou prevahou. V tunajšej osade začínajú veľké oslavy.

Pozrite si víťazné oslavy v Žehre:

Marián Mižigár získal o 532 hlasov viac ako jeho protikandidát Jozef Mižigár.  “Všetkým pekne ďakujem, všetkým našim Rómom. Dúfam, že všetci budú rešpektovať ten výsledok. Ja vás všetkých prosím, zachovať hlavne pokoj a majme sa tu všetci radi,“ povedal Marián Mižigár po voľbách.

Vzápätí zobrala víťaza volieb do bezpečia súkromná SBS-ka. Na novozvolených starostov čaká zloženie sľubu a množstvo práce.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny