Na hlavný obsah

Volebná abeceda: Domovy dôchodcov a nemocnice

Voliči môžu požiadať o prenosnú volebnú schránku.

Volebná abeceda: Domovy dôchodcov a nemocnice
Ilustračná snímka. Foto: TASR/František Iván

Odovzdať hlas v predčasných parlamentných voľbách budú môcť aj pacienti v nemocniciach, či klienti v zariadeniach sociálnych služieb. Volebné komisie majú pre nich pripravené prenosné schránky. Viac o téme domovov dôchodcov a nemocníc sa dozviete v ďalšej časti Volebnej abecedy.

Ak to zdravotný stav ľuďom v zariadeniach sociálnych služieb dovoľuje, na hlasovanie sa môžu v sobotu 30. septembra dostaviť aj priamo do volebnej miestnosti. V opačnom prípade môžu voliči v zariadeniach sociálnych služieb alebo nemocniciach požiadať o prenosnú volebnú schránku. V deň volieb do zariadení s volebnou schránkou prídu dvaja členovia volebnej komisie.

Pozrite si volebný manuál RTVS:

„Pokiaľ však voliči nemajú v týchto zariadeniach trvalý pobyt, je potrebné, aby si vopred a s dostatočným predstihom vybavili hlasovací preukaz, ten im pomôžu vybaviť možno aj v zariadení, alebo ich príbuzní,“ upresnila riaditeľka odboru volieb Eva Chmelová.

O hlasovací preukaz môže volič požiadať listom, alebo emailom najneskôr do piatka (8.9.). Voliči si môžu hlasovací preukaz vybaviť aj osobne, a to najneskôr deň pred voľbami, teda 29. septembra, počas úradných hodín obce.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko