Na hlavný obsah

Volebná abeceda: Otvorenie volebných miestností

V deň volieb budú vo všetkých okrskoch otvorené od 7.00 h do 22.00 h.

Volebná abeceda: Otvorenie volebných miestností
Na Slovensku sa budú už o pár týždňov konať voľby. Foto: TASR

Voliči môžu v deň predčasných parlamentných volieb hlasovať už od siedmej rána. Otvorenie volebných miestností je ďalšia téma Volebnej abecedy.

V sobotu 30. septembra sa volebné miestnosti vo všetkých okrskoch otvoria 7.00 h rána. Zatvoria sa o 22.00 h večer.

„V prípade, že by v priebehu volebného dňa prišlo k situácii, že by sa muselo prerušiť hlasovanie z nejakých technických dôvodov, tak o tú dobu, o ktorú sa hlasovanie preruší, sa aj hlasovanie v tejto volebnej miestnosti predĺži,“ vysvetlila riaditeľka odboru volieb, referenda a politických strán ministerstva vnútra Eva Chmelová.

Pozrite si pokračovanie Volebnej abecedy k otvoreniu volebných miestností:

Okrem dlhšie otvorenej volebnej miestnosti sa o rovnaký čas predĺži aj moratórium. Komisia musí mať ešte pred otvorením volebnej miestnosti pripravené hlasovacie lístky pre voličov a miesto, kde budú voliči hlasovať.

Vo volebnej miestnosti musí byť aj nádoba určená na obálky s hlasovacím lístkom a tiež nádoba na vyhodenie nepoužitých hlasovacích lístkov. Tie sa nesmú z miestnosti vynášať.

Prísť hlasovať v predčasných parlamentných voľbách nemôžu len tí občania, ktorí majú menej ako 18 rokov, alebo ich súd zbavil práva voliť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko