Na hlavný obsah

Výherca jackpotu vo výške 1,6 miliardy dolárov v Mega Millions sa prihlásil v štáte Florida

Na Floride nie je žiadna štátna daň zo zisku.

Výherca jackpotu vo výške 1,6 miliardy dolárov v Mega Millions sa prihlásil v štáte Florida
Ilustračná snímka. Foto: Unsplash

Výherca jackpotu vo výške 1,6 miliardy dolárov v americkej lotérii Mega Millions z augusta sa prihlásil v americkom štáte Florida. Oznámili to v stredu (27. 9.) predstavitelia lotérie. Informovala o tom agentúra AP.

Na základe nového zákona na Floride zostáva meno výhercu anonymné 90 dní od dátumu, keď sa k výhre prihlásil. To bolo 25. septembra, napísali v e-maile predstavitelia lotérie. Neuviedli, či si výherca prevzal jednorazovo vyplatenú sumu alebo rentu (ročnú splátku).

Na Floride musia výhercovia požiadať o jednorazové vyplatenie sumy do 60 dní od vyžrebovania. A majú 180 dní, ak si vyberú ročné splátky výhernej sumy. V tomto prípade sa im vyplatí celá, ale v 30 ročných splátkach. Jackpot však podlieha federálnym daniam. Na Floride nie je žiadna štátna daň zo zisku.

Výherný lós sa predal v supermarkete siete Publix na Floride, v meste Neptune Beach na pobreží Atlantického oceánu neďaleko Jacksonvillu. Výhernými číslami vyžrebovanými 8. augusta boli 13, 19, 20, 32, 33. Bonusové číslo Mega Ball bolo 14 (dodatková zlatá Mega loptička).

Najvyšší jackpot vôbec získal výherca lósom v americkej lotériovej hre Powerball v štáte Kalifornia. Mal ohromujúcu výšku 2,4 miliardy dolárov. Žrebovanie sa konalo 8. novembra 2022. Ďalším najvyšším jackpotom v lotérii Powerball bola suma 1,586 miliardy dolárov a čísla vyžrebovali 13. januára 2016. Túto cenu si rozdelili tri výherné lósy, ktoré sa predali v štátoch Kalifornia, Florida a Tennessee.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet