Na hlavný obsah

Z Krymu sa ozývali silné výbuchy, Rusko hlási 11 zostrelených dronov

Pozastavili aj prevádzku na Krymskom moste.

Ruská protivzdušná obrana vo štvrtok (14. 9.) ráno zostrelila nad Krymom 11 ukrajinských bezpilotných lietadiel. Podľa agentúry RIA to uviedlo ruské ministerstvo obrany.

Na sociálnych sieťach ukrajinských médií sa množia správy o silnom výbuchu a stĺpe dymu v Jevpatórii na západe Ruskom obsadeného polostrova Krym. Neďaleko mesta je vojenské letisko Saki, na ktoré už Kyjev v minulosti útočil. Napísala ruskojazyčná verzia webu BBC.

Telgramový kanál Krymský vietor uvádza, že obyvatelia Jevpatoria počuli zatiaľ najsilnejší výbuch o 5.40 h miestneho času (4.40 h SELČ), napíš západne od mesta. 

Zverejnili tiež video, na ktorom na obzore stúpa stĺp hustého dymu, ktorý žiari, podľa BBC pravdepodobne od požiaru. V Sevastopole hlásili štyri výbuchy. Nad ránom bolo hlásené pozastavenie prevádzky na Krymskom moste, avšak bez ďalších podrobností.

Ruské ministerstvo obrany neskôr oznámilo, že vo štvrtok bolo vo vodách Čierneho mora zničených päť ukrajinských námorných dronov.

Už v stredu (13. 9.) vykonali ukrajinské sily útok na prístav Sevastopol na Kryme, ktorý nenávratne poškodil dve lode ruského námorníctva.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet