Na hlavný obsah

Zdrogovaný muž urobil spúšť v brnenskej nemocnici. Zo stien vytrhal káble, lebo chcel odpojiť kameru

Policajti niečo podobné ešte nevideli.

Po tom, čo hliadky mestskej polície videli spúšť, ktorú spôsobil návštevník Fakultnej nemocnice u svätej Anny v Brne (FNUSA), jeden z policajtov vyhlásil, že niečo podobné ešte nevidel.

O prípade informoval český portál Novinky.cz. Ochrankári nemocnice v sobotu (23. 9.) zadržali 47-ročného muža, ktorý poškodil elektrické vedenie a kabeláž. Privolaní policajti podozrivého odviedli na miesto, kde spôsobil škodu.

„Keď s ním vstúpili do budovy, nemohli uveriť vlastným očiam. Pred sebou videli dlhú chodbu s poškodenými drôtmi, ktoré trčali zo stien. Ďalšie drôty boli zauzlené a omotané okolo zábradlia, poškodil aj elektroinštalačnú skriňu,“ povedal o prípade hovorca mestských policajtov Jakub Ghanem.

Svoje konanie vysvetlil tým, že chcel odpojiť nainštalovanú kameru, ktorá podľa neho mohla lekára nelegálne nahrávať. Policajti sa ho spýtali, či užil alkohol, drogy, alebo sa lieči na psychické problémy. Najskôr to odmietol, ale po chvíli si spomenul, že pred vstupom do nemocnice „asi užil pervitín“.

Hliadka mestskej polície požiadala pracovníka bezpečnostnej služby, aby skontroloval ďalšie priestory. Policajti zároveň oslovili personál všetkých dotknutých oddelení a operačných sál, aby skontrolovali, či im nehrozí výpadok prúdu alebo odpojenie prístrojov. Dotknutý muž bol odovzdaný polícii ako podozrivý z trestného činu.

„S podobným správaním sme sa doteraz nestretli. V súčasnosti vyčísľujeme výšku škody, ktorú muž spôsobil. V žiadnom prípade však jeho konaním nebola ohrozená prevádzka nemocnice ,“ uviedol pre Novinky.cz hovorca nemocnice Jiří Erlebach.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet