Na hlavný obsah

Buď rozumný, odkazuje polícia v ďalšej dopravnej akcii. Hliadky sa zamerajú na alkohol na týchto cestách

Vodičov, ktorí dodržia zákon, odmenia nápojom.

Buď rozumný, odkazuje polícia v ďalšej dopravnej akcii. Hliadky sa zamerajú na alkohol na týchto cestách
Dopravná akcia BUĎ ROZUMNÝ sa zameria na alkohol za volantom na cestách II. a III. triedy. Foto: Prezídium Policajného zboru

Dopravná polícia zintenzívni kontroly prítomnosti alkoholu za volantom v akcii s názvom Buď rozumný. Zameria sa na cesty II. a III. triedy. Vo štvrtok (19. 10.) o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru SR Denisa Bárdyová.

Policajnú akciu organizuje polícia v spolupráci so Slovenským združením výrobcov piva a sladu (SZVPS) a Oddelením bezpečnosti cestnej premávky (BECEP) ministerstva dopravy. Preventívnu akciu uskutočnia v termíne od 23. do 29. októbra 2023 po celom Slovensku.

Hliadky sa na cestách nižšej triedy zamerajú na alkohol v súvislosti s blížiacim sa Sviatkom všetkých svätých. „Jesenné sychravé a hmlisté počasie je samo o sebe náročné na pozornosť a reflexy vodičov. Alkohol za volant nepatrí v žiadnom období roka a na žiadnej cestnej komunikácii,“ upozornil Tomáš Vrábel z odboru dopravnej polície.

Bárdyová priblížila, že podobne ako pri predošlých dopravných akciách, vodičov, ktorí dodržia zákon, polícia odmení nealkoholickým pivom alebo radlerom. Nápoje poskytli členovia SZVPS.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko