Na hlavný obsah

Dvorský po desiatich zápasoch končí vo Švédsku

Jeho budúcnosť v zámorí zatiaľ nie je jasná.

Dvorský po desiatich zápasoch končí vo Švédsku
Na snímke zľava Samuel Honzek, Dalibor Dvorský a prezident SZĽH Miroslav Šatan. Foto: TASR

Slovenský hokejista Dalibor Dvorský opúšťa IK Oskarshamn a sťahuje sa do Severnej Ameriky. Švédsky klub v stredu na svojom webe informoval, že sa dohodol na rozviazaní zmluvy s hráčom i vedením St. Louis Blues, ktoré 18-ročného útočníka tento rok draftovalo do NHL.

Dvorský bol tohtoročná slovenská draftová jednotka, Blues si ho vybrali v 1. kole z celkového desiateho miesta. Následne ho poslali na hosťovanie do IK Oskarshamn, s ktorým slovenský mladík podpísal dvojročný kontrakt ešte pred draftom.

Dvorský nastúpil v tejto sezóne v najvyššej švédskej súťaži v desiatich zápasoch, v ktorých nebodoval. Ďalší štart za Oskarshamn už nepridá.

„Prajeme Dalimu veľa šťastia v budúcnosti a ďakujeme mu za čas strávený v IK Oskarshamn,“ uviedlo vedenie švédskeho klubu v oficiálnom vyhlásení na svojom webe.

Zatiaľ nie je známe, kam pošlú „bluesmani“ talentovaného slovenského centra. Najpravdepodobnejší je jeho presun do kanadskej juniorskej ligy, práva naňho vlastní klub Sudbury Wolves z Ontario Hockey League (OHL). Wolves si Dvorského vybrali vlani v drafte do CHL. V Sudbury pôsobí aj jeho krajan Jakub Chromiak.

hokej

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport