Na hlavný obsah

Muža, ktorý v štáte Maine zastrelil 18 ľudí, našli mŕtveho. Zastrelil sa

Polícia po ňom intenzívne pátrala dva dni.

Muža, ktorý v štáte Maine zastrelil 18 ľudí, našli mŕtveho. Zastrelil sa
Policajti strážia miesto, kde našli mŕtve telo útočníka. Foto: TASR/AP

Muž podozrivý z toho, že v stredu (25. 10.) v americkom štáte Maine postrelil 18 ľudí, je po smrti – zastrelil sa. Polícia našla telo Roberta Carda v obci Lisbon, ktorá leží neďaleko Lewistonu, kde sa tragédia odohrala. Uviedli to agentúry AP a Reuters s odvolaním sa na miestne úrady.

„Je mŕtvy,“ povedala na tlačovej konferencii guvernérka štátu Maine Janet Millsová. „Tak, ako mnoho ďalších ľudí, si dnes večer môžem oddýchnuť, pretože viem, že Robert Card už nikoho neohrozuje,“ poznamenala v piatok (27. 10.) neskoro večer miestneho času.

Po Cardovi dva dni pátrali stovky policajtov v širokom okolí miesta činu. Miestnym obyvateľom do piatkového večera nariadili, aby nevychádzali zo svojich domovov.

Štyridsaťročný armádny záložník je podozrivý z toho, že v bowlingovej herni a reštaurácii v meste so 38-tisíc obyvateľmi zastrelil 18 ľudí a ďalších 13 zranil. Polícia, podľa ktorej Card trpel psychickými problémami, už skôr zverejnila jeho fotku z miesta činu, na ktorej držal poloautomatickú zbraň.

Útoky strelnou zbraňou sú v USA veľmi časté. Od začiatku tohto roka v krajine zaznamenali 567 prípadov masovej streľby, uvádza nezisková organizácia Gun Violence Archive. Tá do štatistiky zahŕňa prípady, keď pri streľbe utrpia zranenia alebo prídu o život najmenej štyria ľudia, nepočítajú strelca.

Nálezu vraha zo štátu Maine sa v reportáži venoval spravodajca RTVS v USA Štefan Hudec:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet