Na hlavný obsah

NAKA od rána zasahuje vo viacerých firmách v Bratislave, medzi inými aj vo Fun Rádiu Borisa Kollára

Zasahovať majú aj v spoločnosti blízkej bývalému poslancovi Martinovi Borguľovi.

NAKA od rána zasahuje vo viacerých firmách v Bratislave, medzi inými aj vo Fun Rádiu Borisa Kollára
Zásah NAKA v Bratislave. Foto: RTVS

Policajti Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) rozbehli od rána obrovskú akciu. Zasahujú v približne v desiatke firiem v Bratislave. Informoval o tom portál startitup.sk.

Policajti majú zasahovať napríklad aj v priestoroch Fun rádia Borisa Kollára na Leškovej ulici v Bratislave. Ale aj v spoločnosti SLOVCLEAN blízkej bývalému poslancovi Martinovi Borguľovi. Na mieste je aj redaktorka RTVS Jozefína Ilavská.

Ide o pokračovanie akcie Vata, v ktorom išlo o IT projekt realizovaný v utajenom režime. Projekt realizovali v hodnote 52 miliónov eur, v tejto súvislosti predbežne vyčíslili škodu na 8,5 milióna eur.

Polícia na sociálnej sieti informovala, že ide o akciu s názvom “TARGETY”, ktorá je zameraná na objasnenie rozsiahlej ekonomickej trestnej činnosti. Podľa zistení polície mala byť páchaná v rokoch 2011 až 2021 so škodou na DPH vo výške približne 7 500 000 eur. Policajti zasahujú na 17 miestach.

Reakcia spoločnosti Radio Group

Spoločnosť Radio Group si nie je vedomá žiadneho porušenia zákonov. Generálny riaditeľ spoločnosti Rastislav Dutka to uviedol v reakcii na policajný zásah.

„Sme pevne presvedčení, že naša spolupráca s orgánmi činnými v trestnom konaní povedie k rýchlemu vyjasneniu tejto situácie,“ zdôraznil Dutka. Napriek zásahu deklaroval dôveru k schopnosti policajných orgánov vykonávať svoje povinnosti v súlade s platnými zákonmi a predpismi a len v nevyhnutnej miere.

„V tejto súvislosti sme ponúkli plnú spoluprácu a predložili sme všetky požadované dokumenty a informácie,“ podotkol generálny riaditeľ spoločnosti Radio Group, do ktorej portfólia patrí aj Fun rádio.

Akcii Targety, pri ktorej príslušníci NAKA zasahovali na 17 miestach po celom Slovensku, vrátane Fun rádia, sa v reportáži venovala redaktorka RTVS Jozefína Ilavská:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko