Na hlavný obsah

NHL: Capitals schytali v Ottawe debakel, Fehérváry zbieral mínusky

Capitals majú po troch zápasoch iba dva body.

NHL: Capitals schytali v Ottawe debakel, Fehérváry zbieral mínusky
Obranca Ottawy Senators Erik Brannstrom (26) a pravé krídlo Washingtonu Capitals Anthony Mantha (39) bojujú pred bránkou. Foto: TASR/AP

Hokejisti Washingtonu Capitals v zostave s Martinom Fehérvárym prehrali v NHL na ľade Ottawy Senators 1:6. Slovenský obranca odohral 19 minút, počas ktorých si pripísal dva mínusové body, dve trestné minúty a tri zblokované strely.

Capitals majú po troch zápasoch iba dva body a priebežne sú na poslednom mieste vo Východnej konferencii.

Presvedčivé víťazstvo na domácom ľade dosiahli aj hráči Detroitu, ktorí zdolali Pittsburgh 6:3. Na všetkých troch góloch „tučniakov“ sa podieľal obranca Erik Karlsson. K prvému presnému zásahu v drese Pittsburghu od letného príchodu zo San Jose pridal dve asistencie.

Tri kanadské body si pripísali aj Alex DeBrincat (2+1) a Dylan Larkin (0+3) z Detroitu. Pittsburgh má po štyroch zápasoch bilanciu dve víťazstvá a dve prehry. Detroit potvrdil vydarený vstup do sezóny a dosiahol tretí plný bodový zisk za sebou.

Detroit je na čele Východnej konferencie spoločne s Ottawou, pričom oba tímy majú po šnúre troch víťazstvách na konte šesť bodov. Šesťbodová je aj Carolina. Senators naplno bodovali aj v treťom domácom zápase sezóny.

Fehérváry nastúpil v druhej obrannej dvojici s Trevorom Van Riemsdykom a popri svojom sezónnom maxime v počte odohratých minút (19:00) mal aj jednu strelu a jeden hit. Jeho spoluhráč Alexander Ovečkin neskóroval ani v treťom zápase v novom ročníku a svojou strelou v tretej tretine trafil do tváre obrancu Ottawy Arťoma Zuba, ktorý sa už do zápasu nevrátil.

Výsledky zápasov NHL

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport