Na hlavný obsah

Z vraždy 60-ročného muža v Prievidzi polícia obvinila podozrivého. Zavraždený bol jeho strýko

Tridsaťdvaročný muž mal okrem strýka zavraždiť aj jeho psa.

Z vraždy 60-ročného muža v Prievidzi polícia obvinila podozrivého. Zavraždený bol jeho strýko
Ilustračná snímka policajného auta. Foto: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

V súvislosti s tragickou udalosťou zo štvrtka (5. 10.), ktorá sa stala na prievidzskej Murgašovej ulici, polícia obvinila 32-ročného muža za obzvlášť závažný zločin vraždy. Okrem svojho 60-ročného strýka zavraždil aj jeho psa. Obvinený je teda aj za prečin usmrtenia spoločenského zvieraťa bez primeraného dôvodu. Informovala o tom v piatok (6. 10.) trenčianska krajská polícia na svojom facebooku.

Polícia na základe doterajšieho vyšetrovania skonštatovala, že vo večerných hodinách malo dôjsť v kuchyni bytu v panelovom dome na Murgašovej ulici k slovnej hádke medzi 32-ročným synovcom a jeho 60-ročným strýkom. Neskôr však došlo aj k fyzickému konfliktu.

„Jeho synovec ho mal jedenkrát bodnúť do ľavej prednej strany hrudníka, pravdepodobne kuchynským nožom, na základe ktorého utrpel zranenie, ktorým na mieste podľahol,“ priblížila polícia.

Potom mal obvinený muž vo vedľajšej miestnosti napadnúť aj psa nebohého muža. „Viackrát ho bodol doposiaľ nestotožneným ostrým predmetom. Jedno z týchto bodnutí, a to na ľavej strane krku, bolo smrteľné a došlo k vykrvácaniu,“ dodala.

Podozrivého muža na mieste činu polícia zadržala a umiestnila do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ ho obvinil a spracuje tiež podnet na jeho vzatie do väzby. V prípade dokázania viny hrozí obvinenému trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny