Na hlavný obsah

Muža z Galanty okradli o 150-tisíc eur. Peniaze vybrali z viacerých bankomatov pomocou virtuálnej karty

Krajský vyšetrovateľ už obvinil 34-ročného Ukrajinca.

Muža z Galanty okradli o 150-tisíc eur. Peniaze vybrali z viacerých bankomatov pomocou virtuálnej karty
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Trnavská polícia zadržala jedného zo skupiny páchateľov, ktorí ukradli z účtu obete 150-tisíc eur. Poškodenému z Galanty stiahli prostriedky a postupne ich presunuli na sedem iných účtov.

Pomocou virtuálnej karty potom vybrali vo viacerých bankomatoch celú sumu. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Zlatica Antalová.

„Náročnou operatívnou činnosťou, analyzovaním množstva stôp a informácií sa policajtom podarilo zistiť aj za pomoci verejnosti totožnosť jedného z komplicov. Po súhlase prokurátora ho policajti koncom minulého týždňa aj zadržali,“ uviedla.

Krajský vyšetrovateľ obvinil 34-ročného Ukrajinca z obzvlášť závažného zločinu krádeže spolupáchateľstvom, za ktorý mu v zmysle zákona môže hroziť väzenie na 10 až 15 rokov.

Na stotožnení ďalších osôb podozrivých zo spoluúčasti na trestnom čine polícia naďalej intenzívne pracuje.

Polícia v tejto súvislosti pripomína nezabúdať na bezpečnostné prvky na účtoch. „Je potrebné mať nastavené denné limity a v žiadnom prípade neposkytovať prihlasovacie údaje do internetbankingu či údaje o karte tretím osobám. Rovnako nenosiť PIN kód priamo pri platobnej karte,“ uviedla hovorkyňa.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny