Na hlavný obsah

Niké liga: Slovan s desiatou výhrou v rade, Košice naopak prehrali desiaty duel po sebe

Slovan vedie ligu so šesťbodovým náskokom pred Žilinou.

Niké liga: Slovan s desiatou výhrou v rade, Košice naopak prehrali desiaty duel po sebe
Na snímke radosť hráčov Trnavy po strelení gólu. Foto: TASR

Futbalisti Spartaka Trnava zvíťazili v nedeľňajšom (26. 11.) zápase 15. kola Niké ligy na ihrisku FK Železiarne Podbrezová 2:1, keď v druhom polčase otočili z 0:1. Trnavčania si pripísali štvrtý triumf po sebe a poskočili na tretie miesto tabuľky. Na vedúci Slovan strácajú osem bodov.

„Belasí“ ešte v sobotu (25. 11.) vyhrali v Michalovciach 2:0 a dosiahli desiaty triumf v sérii. Druhá Žilina zdolala Košice 1:0 a na lídra má manko šesť bodov. Hráči Michaloviec naďalej čakajú na prvý trojbodový zápis v ročníku a s piatimi bodmi za remízy sú na predposlednom 11. mieste tabuľky. Bez výhry sú aj posledné Zlaté Moravce, ktoré prehrali v Dunajskej Strede 0:3. DAC figuruje na 4. priečke tabuľky.

Trnavčania otočili duel v Podbrezovej

Futbalisti Spartaka Trnava zvíťazili v nedeľňajšom (26. 11.) zápase 15. kola Niké ligy na ihrisku FK Železiarne Podbrezová 2:1, keď v druhom polčase otočili z 0:1. Trnavčania si pripísali štvrtý triumf po sebe a poskočili na tretie miesto tabuľky. Na druhú Žilinu strácajú dva body, na vedúci Slovan osem.

FK Železiarne Podbrezová – FC Spartak Trnava 1:2 (1:0)

Góly: 16. Blahút – 52. Ďuriš, 76. Bainovič. Rozhodovali: Očenáš – Vorel, Bednár, ŽK: Paraj – Ofori, xxxx divákov.

Podbrezová: Ludha – Bartoš, Oravec, Grešák – Kováčik, Bajo (84. Ďatko), Paraj, Blahút (88. Talakov) – Galčík (65. Ridwan), Assinor (84. Kuzma) – Kabongo

Trnava: Takáč – Koštrna, Štetina, Kóša, Daniel – Bukata (90.+4 Bernát), Zeljkovič, Bainovič (80. Procházka) – Azango (87. Šulek), Ďuriš (90.+4 Paur), Ofori

Domáci išli do vedenia po štvrťhodine, keď sa presadil Blahút. Spartak vyrovnal sedem minút po zmene strán, po priamom kope skóroval zblízka kanonier Ďuriš. Hostia rozhodli o triumfe v 76. minúte, na 2:1 upravil z priameho kopu Bainovič. Podbrezová figuruje na piatom mieste o bod za štvrtou Dunajskou Stredou.

Slovan si zabezpečil plný počet bodov v prvom polčase

Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili v sobotňajšom (25. 11.) stretnutí 15. kola Niké Ligy na ihrisku Michaloviec 2:0. Úradujúci majster rozhodol už v prvom polčase, keď sa presadili Dávid Strelec a Juraj Kucka.

„Belasí“ dosiahli 10. víťazstvo po sebe, po ktorom si udržali šesťbodový náskok na čele tabuľky, keďže priebežne druhá Žilina zdolala Košice 1:0. Hráči Michaloviec naďalej čakajú na prvý trojbodový zápis v ročníku a s piatimi bodmi za remízy sú na predposlednom 11. mieste tabuľky.

MFK Zemplín Michalovce – ŠK Slovan Bratislava 0:2 (0:2)

Góly: 40. Strelec, 43. Kucka. Rozhodovali: Marhefka – Hancko, Kuba, ŽK: Vaško – Zmrhal, 1208 divákov.

Michalovce: Frelih – Šimko, Jeřábek, Volanakis, Bahi (25. Magda) – Jánošík (76. Bednár), Vaško, Adekunle (76. Pavúk) – Danko, Marcin (53. Van Kessel), Šimamura (76. Karasjuk)

Slovan: Trnovský – Pauschek (78. Vojtko) , Bajrič, Kašia, Zmrhal (78. Zuberu) – Kankava, Kucka (90.+2 Agbo) , Barseghjan – Savvidis, Strelec (66. Blackman), Čavrič (90.+2 Abubakari)

Danko mohol poslať domácich do vedenia v úvode zápasu, ale obe jeho šance zneškodnil brankár Trnovský. Slovan však postupne začal potvrdzovať rolu favorita a v 40. minúte sa presadil Strelec, keď v skrumáži prekonal brankára Freliha. Do konca prvého polčasu „belasí“ ešte zvýšili po ďalšej ofenzívnej akcii, ktorú zakončil Kucka – 0:2.

Slovanisti si vytvorili niekoľko šancí aj v druhej 45-minútovke, ale v koncovke im chýbala presnosť. V záverečnej štvrťhodine sa k viacerým ofenzívnym akciám dostali aj domáci, ale pokusy Danka ani Van Kessela sa neskončili kontaktným gólom.

Víťazná premiéra nového trénera Dunajskej Stredy

Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda zvíťazili v sobotňajšom (25. 11.) zápase 15. kola Niké ligy nad FC ViOn Zlaté Moravce 3:0. Nový tréner žlto-modrých Xisco Muňoz zažil víťaznú premiéru, kým jeho náprotivok Michal Hipp sa vrátil do Niké ligy prehrou.

FC DAC 1904 Dunajská Streda – FC ViOn Zlaté Moravce 3:0 (2:0)

Góly: 39. Vitális, 42. Goure, 70. Barišič. Rozhodovali: Gemzický – Štrbo, Jánošík, ŽK: Majdan, 4119 divákov.

DAC: Popovič – Pinto, Kaša, Brunetti, Mendez – Čermák (56. Ramadan), Dimun, Vitális (56. Káčer) – Trusa (64. Herc), Goure (64. Barišič), Andzouana (74. Redžič)

Zlaté Moravce: Knobloch – Suľa, Majdan, Nagy, Čonka – Hodúr (65. Balaj), Gono (65. Brenkus), Duga – Mondek (84. Švec), Čerepkai (79. Mijič), Sluka (79. Nsumoh)

Zápas bol pre oba celky špecifický, keďže počas reprezentačnej prestávky došlo k zmenám trénerov na oboch lavičkách. V Zlatých Moravciach nahradil Vladimíra Cifraniča bývalý reprezentačný tréner Hipp, v Dunajskej Strede miesto Adriana Guľu prebral Španiel Muňoz. V 39. minúte išiel DAC do vedenia.

Na pravej strane dostal loptu zo vhadzovania Vitális a z ostrého uhla zakončil – 1:0. O tri minúty neskôr zvýšili domáci vedenie, po centri Andzouanu trafil z blízka hlavou do siete Goure – 2:0. V 70. minúte pridal DAC aj tretí gól, center Andzouanu ešte predĺžil hlavou Nagy a Barišič upravil na 3:0.

Košice neskórovali štvrtýkrát po sebe

Futbalisti MŠK Žilina zvíťazili v sobotňajšom (25. 11.) zápase 15. kola Niké ligy nad FC Košice tesne 1:0 a upevnili si druhé miesto v tabuľke. Košice nedokázali skórovať ani v treťom stretnutí pod vedením Jána Kozáka mladšieho.

MŠK Žilina – FC Košice 1:0 (0:0)

Góly: 63. Jambor. ŽK: Hubočan, Nemčík – Golikov, Šindelář. ČK: 47. Golikov (po 2 ŽK). Rozhodovali: Smolák – Roszbeck, Halíček. 1108 divákov.

Žilina: Belko – Minárik, Hubočan, Nemčík (46. Leitner) – Rusnák (61. Javorček), Gidi, Sauer (81. Stojčevski), Bari – Jambor (81. Essomba), Bile (46. Iľko), Ďuriš

Košice: Kira – Golikov, Fabiš, Jonec, Šindelář, Mizerák – Qose (74. Sovič), Gallovič, Faško (74. Liener), Anane (52. Petrák) – Medved

Úvod zápasu patril Žiline, ale prvú vážnu šancu v súboji mali hostia. V 12. minúte však Anane v jasnej pozícii po prečíslení vypálil vysoko nad Belkovu bránku. Žilina útočila, no márne sa snažila v prvom polčase prelomiť obranný val súpera.

Druhá košická šanca prišla v 19. minúte, keď Belko parádnym zákrokom vyrazil exkluzívne nožničky Qoseho. Druhý polčas začali hostia zle, v 47. minúte putoval pod sprchy po druhej žltej karte Golikov a to bola voda na žilinský mlyn.

Domáci útočili, snažili sa nájsť medzeru v prehustenej obrane FC. Vyšlo to až v 63. minúte, keď sa po prihrávke Bariho presadil Timotej Jambor. Do konca zápasu už Žilina recept na skvele chytajúceho Kiru nenašla a keď sa krátko pred koncom neujala ani pekná strela Medveda, tak Košičania odišli spod Dubňa bez bodov. Domáci si tak po vydretom víťazstve 1:0 upevnili druhú priečku v tabuľke Niké ligy.

Bystrica s jednoznačným triumfom

Futbalisti MFK Dukla Banská Bystrica triumfovali v sobotnom (25. 11.) dueli 15. kola na pôde MFK Skalica 3:0 a posunuli sa na šiestu priečku v tabuľke. Hostia hrali od 42. minúty bez vylúčeného Martina Rymarenka. Skaličania prehrali druhýkrát po sebe a sú na ôsmom mieste.

MFK Skalica – MFK Dukla Banská Bystrica 0:3 (0:2)

Góly: 7. Mášik (vlastný), 35. Rymarenko, 71. Polievka, ŽK: Záhumenský (Banská Bystrica), ČK: 42. Rymarenko (Banská Bystrica). Rozhodovali: Kráľovič – Pozor, Bobko, 454 divákov.

Skalica: Junas – Gaži (73. Alves), Ranko, Podhorin, Rudzan – Nagy, Mášik (61. Vlasko), Morong – Hollý, Haša (73. Sobczyk) – Smékal (81. Špehar)

Banská Bystrica: Hruška – Pišoja, Uhrinčať, Godál, Willwéber, Záhumenský – Richtárech (89. Považanec), Hlinka, Hanes (46. Ľupták) – Rymarenko, Polievka (85. Acosta)

V úvode mali väčšiu aktivitu hostia a v 7. minúte otvorili skóre zápasu. Po rohovom kope Polievku hlavičkoval Godál a jeho zakončenie si domáci Mášik nešťastne poslal do vlastnej siete. Rymarenko po polhodine pridal druhý gól Banskej Bystrice, no pred polčasom dostal červenú kartu a oslabil tím. Skaličania si vypracovali niekoľko šancí, ale nepremenili ich. V 71. minúte upravil Polievka už na 3:0. Domáci napriek početnej výhode nedokázali prekonať brankára Hrušku.

Ružomberok s najtesnejším víťazstvom

Futbalisti MFK Ružomberok zvíťazili v piatkovom (24. 11.)zápase 15. kola Niké ligy nad AS Trenčín tesne 1:0 a naplno bodovali po štyroch stretnutiach (0-1-3). Hostia z Trenčína čakajú na ligový triumf už šesť duelov (0-3-3).

MFK Ružomberok – AS Trenčín 1:0 (1:0)

Gól: 27. Lavrinčík. Rozhodovali: Kružliak – Jekkel, Štofik, ŽK: Smetana, Chrien, Luterán, Zsigmund – Bariš, 656 divákov.

Ružomberok: Frühwald – Luterán, Maslo, Gabriel, Selecký (84. Tučný) – Múdry (84. Chobot), Zsigmund – Hladík (64. Šefčík), Lavrinčík, Malý – Chrien (68. Boďa)

Trenčín: Kukučka – Kmeť, Bondarenko, Stojsavljevič, Kozlovský – Bariš – Gong (86. Akila), Ibrahim, Gajdoš (70. Hollý), Soares – Kupusovič (86. Jude)


V úvode boli aktívnejší Trenčania, ktorí sa však znovu trápili v koncovke, čo ich nakoniec stálo zápas. „Ruža“ vyslala v prvom polčase len jednu strelu na bránu a tá skončila v sieti, keď po brejku našiel Chrien v strede šestnástky voľného Lavrinčíka a ten otvoril skóre.

V 73. minúte dostal loptu do siete aj striedajúci Boďa, no gól pre tesný ofsajd neplatil. Trenčania mali o tri minúty neskôr dve veľké šance, no vyznamenal sa Frühwald. Domáci brankár podržal spoluhráčov aj pri strelách Kupusoviča a Judea a tak sa z výhry tešili Ružomberčania.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport