Na hlavný obsah

Petre Vlhovej nevyšla ani druhá jazda na svahu v USA, skončila desiata

Po prvom kole bola Vlhová ôsma.

Petre Vlhovej nevyšla ani druhá jazda na svahu v USA, skončila desiata
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová. Foto: TASR/AP

Slovenskej lyžiarke Petre Vlhovej sa nedarilo ani v druhom kole obrovského slalomu v americkom Killingtone, keď celkovo skončila na desiatom mieste. Na víťazku Laru Gutovú-Behramiovú zo Švajčiarska stratila 1,98 sekundy. Tá po triumfe v Söldene vyhrala aj druhý „obrák“ sezóny.

Druhá skončila s odstupom 62 stotín Novozélanďanka Alice Robinsonová, tretia bola domáca Mikaela Shiffrinová (+0,81), ktorá dosiahla jubilejné 140. pódiové umiestenie a upevnila si vedenie v celkovom poradí SP.

Gutová-Behramiová slávila 39. víťazstvo v prestížnom seriáli, z toho siedme v obrovskom slalome. S plným počtom 200 bodov vedie klasifikáciu disciplíny pred Taliankou Federicou Brignoneovou (120) a Robinsonovou (109), Vlhová je šiesta (86).

Vlhová predviedla v druhom kole plynulú jazdu, ale bez väčšieho rizika. V hornej časti mala neskoršiu stopu do jednej z červených bránok, kde stratila cenné desatiny. Stredná strmina jej vyšla a pred záverečným sektorom bola tesne vo vedení, no tesne pred cieľom ju rozhodilo a iba tesne sa zmestila do poslednej brány.

V cieli sa zaradila na štvrtú priečku so stratu 0,14 s na priebežnú líderku Rakúšanku Juliu Scheibovú. Nakoniec spadla ešte o šesť pozícií.

Shiffrinová sa vydarenou jazdou dostala do vedenia a rozradostila domáce publikum, no na čele nevydržala dlho. Gutová-Behramiová od úvodu pustila lyže, ukázala skvelý cit pre sklz, do cieľovej roviny si zobrala najvyššiu rýchlosť a jasne prekonala Američanku.

Na jej výkon nestačili Hectorová a ani Robinsonová, ktorá sa musela uspokojiť s druhým miestom.

V nedeľu je v Killingtone na programe slalom žien (16.00/19.00).

Po prvom kole ôsma

Vlhová figurovala po prvom kole sobotného (25. 11.) obrovského slalomu na ôsmom mieste. V americkom Killingtone zaostávala za vedúcou Austrálčankou Alice Robinsonovou o 94 stotín sekundy.

Druhé kolo sľubovalo drámu, druhá Švédka Sara Hectorová strácala na líderku šesť a tretia Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová iba osem stotín.

Pretekárky mali v prvom kole problémy so slabšou viditeľnosťou. Vo vrchnej časti ju znižoval intenzívny vietor, ktorý víril sneh, v spodnej polovici zasa tieň. Hectorová využila výhodné štartové číslo jeden a predviedla vydarenú jazdu, ktorou sa dostala do vedenia.

Vlhová, ktorá štartovala s päťkou, začala nádejne a na prvom medzičase strácala na priebežnú líderku iba šesť stotín. V druhom sektore však nabrala vyše polsekundové manko. V dolnej časti už jej strata veľmi nenarástla a v cieli sa zaradila na priebežnú piatu pozíciu s odstupom 0,88 s na Hectorovú.

Napokon ju predbehli ešte tri konkurentky. Švédku potom prekonala Robinsonová s deviatkou a pred druhým kolom si vytvorila najlepšiu pozíciu.

Tesné rozdiely dávali šancu na víťazstvo aj ďalším pretekárkam. Štvrtá bola s odstupom 21 stotín Talianka Marta Bassinová, domáca favoritka Mikaela Shiffrinová sa zaradila na priebežné piate miesto (+0,23).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport