Na hlavný obsah

Orkán Ciarán pustošil Kysuce, najkritickejšia situácia bola v okrese Čadca. Výstrahy pokračujú

Najkritickejšia situácia bola v okrese Čadca.

Orkán Ciarán pustošil Kysuce, najkritickejšia situácia bola v okrese Čadca. Výstrahy pokračujú
Na snímke hasiči odstraňujú spadnutý strom. Foto: Facebook/Údržba mesta Kysucké Nové Mesto

Orkán Ciarán sa prejavil aj na Kysuciach a spôsobil tam rozsiahle škody. Hasiči zasahovali pri popadaných stromoch, či odfúknutých strechách. Silný vietor spôsobil aj rozsiahle výpadky prúdu. Celkovo zasahovalo 60 profesionálnych a 15 dobrovoľných hasičov. Výstrahy pred silným vetrom pokračujú aj počas dnešnej noci.

Pre silný nárazový vietor v Žilinskom kraji zasahovali hasiči od štvrtkového (2. 11.) popoludnia do piatkového dopoludnia 21-krát. Informovala o tom žilinská krajská hovorkyňa hasičov Mária Pohanková Zahatlanová s tým, že najkritickejšia situácia bola v okrese Čadca.

Hasiči odstraňovali popadané stromy na cestných komunikáciách, na železničnej trati a spadnutý strom na rekreačnú chatu. „V troch prípadoch boli vyslaní k odfúknutej plechovej búde, plechovej garáži a k čiastočne odtrhnutej streche na bytovom dome v Čadci,“ priblížila hasičská hovorkyňa. Silný vietor spôsobil aj rozsiahle výpadky prúdu.

Celkovo podľa jej slov zasahovalo 60 profesionálnych a 15 dobrovoľných hasičov. „Poveternostná situácia v Žilinskom kraji je momentálne pokojná,“ zhodnotila Pohanková Zahatlanová. Výstrahy pred silným vetrom však pokračujú aj počas piatkovej (3. 11.) noci.

Pozrite si video:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny