Na hlavný obsah

Pri diaľnici D1 neďaleko Bratislavy unikala prudko jedovatá chemická látka, úsek dočasne uzavreli

Látka unikala medzi Sencom a Blatným.

Pri diaľnici D1 neďaleko Bratislavy unikala prudko jedovatá chemická látka, úsek dočasne  uzavreli
Pri diaľnici D1 v úseku medzi Sencom a Blatným unikla nebezpečná látka. Foto: FB/Senec - komunitná/Alena Kubicová Okruhlicová

Pri diaľnici D1 v úseku medzi Sencom a Blatným v blízkosti 28,5 kilometra diaľnice unikla nebezpečná látka. Preto ju obojsmerne uzavreli. Bratislavská krajská polícia o tom informovala na sociálnej sieti. Úsek bol po 17. hodine opäť prejazdný.

„Krátko pred 15.30 h sme prijali na linke 158 informáciu o poškodení bioplynovej stanice. V jej dôsledku došlo k úniku prudko jedovatej chemickej látky,“ uviedla polícia.

Mesto Senec na sociálnej sieti informovalo, že pri bioplynovej stanici cestou na Svätý Martin pravdepodobne praskla nádrž, z ktorej sa vyliala tekutina. „Mesto informovalo príslušné inštitúcie a úrady. Situáciu riešia hasiči a Okresný úrad Senec koná ďalšie kroky,“ spresnila samospráva.

Hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Bianka Královičová priblížila, že zasahujúci príslušníci pracovali na odstránení uniknutej látky v objeme 500 kubických metrov.

„Na miesto bolo postupne vyslaných 17 príslušníkov HaZZ z Hasičského a záchranného útvaru hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy, z OR HaZZ v Pezinku a zo Záchrannej brigády HaZZ v Malackách so siedmimi kusmi hasičskej techniky,“ priblížila Královičová. Dodala, že pri udalosti sa nikto nezranil.

Hasiči sa pokúšali o zastavenie unikania látky aj vo večerných hodinách. Prácu príslušníkov komplikoval tlak v nádobe. Únik kvapaliny sa dal preto zastaviť len čiastočne.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny