Na hlavný obsah

Radivojevič dúfa, že Trenčania po štvrtom víťazstve v rade zhodili zo seba „deku“

V zápase 17. kola zvíťazili Trenčania nad Slovanom vysoko 5:1.

Radivojevič dúfa, že Trenčania po štvrtom víťazstve v rade zhodili zo seba „deku“
Na snímke Branko Radivojevič. Foto: SITA/AP

Hokejisti Dukly Trenčín sa aktuálne v slovenskej extralige vezú na víťaznej vlne. Po nedávnom nepriaznivom období, keď sa mužstvu spod Čákovho hradu výsledkovo nedarilo, sa tím „prebudil“ a momentálne ťahá štvorzápasovú víťaznú šnúru. V nedeľňajšom (5. 11.) zápase 17. kola zvíťazili „vojaci“ nad Slovanom Bratislava vysoko 5:1. V tabuľke sú vďaka vydarenej sérii s 22 bodmi na 8. mieste, bod za siedmym Slovanom.

Športový riaditeľ Dukly Branko Radivojevič, ktorý dočasne prevzal právomoci trénera Róberta Dömeho, po stretnutí pochválil trenčianskych hráčov za to, že do bodky splnili herný plán. „Musím vyzdvihnúť tretiu tretinu, to bola naša najlepšia tretina v sezóne. Vidím, že chalani to v sebe majú, verím im a dúfam, že im opäť aj ľudia začnú veriť a budú chodiť na štadión tak, ako dnes,“ povedal Radivojevič podľa klubového webu.

Radivojevič vidí zlepšenie

Trenčiansky funkcionár, ktorý dlhé roky pôsobil v zámorskej NHL, vraví, že v ostatnom období vidí zlepšenie v hre mužstva. „Keď som prišiel, každý zápas sme dostávali štyri či päť gólov. Vtedy mi chýbala taká osobná zodpovednosť jednotlivých hráčov v obrane. Myslím si, že toto sme si upratali, a že chalani začali bojovať. Päťminútové oslabenie v dueli proti Slovanu bolo naše najlepšie v sezóne. Vytvárame si šance, čo je dôležité. Dúfam, že tú ‚deku‘ už máme zo seba dole, ale cesta je ešte dlhá. Pred chlapcami však klobúk dole,“ dodal Radivojevič.

Podľa Kapuša boli Slovanisti už na reprezentačnej prestávke

Asistent trénera v bratislavskom Slovane Richard Kapuš povedal, že hosťujúce mužstvo akoby už bolo hlavami v reprezentačnej prestávke. Bratislavčania prehrali po trojzápasovej víťaznej sérii, počas ktorej zdolali lídra zo Spišskej Novej Vsi i minulosezónneho finalistu zo Zvolena.

„Možno Trenčania ani neboli až tak veľmi hokejovejší, ako mali veľkú túžbu po víťazstve, väčšie srdiečko, ukázali väčšiu bojovnosť… To sú veci, ktoré musíte robiť, aby tri body zostali doma. Po tých našich posledných výkonoch sme z toho dnešného sklamaní. Bol to jeden z najslabších výkonov v ostatnom čase,“ skonštatoval Kapuš.

Aj po 17. kole patrí líderský post v extralige hráčom Spišskej Novej Vsi. Tí v nedeľu doma zvíťazili nad nováčikom z Humenného 6:2. Na druhé miesto poskočili majstrovskí Košičania, ktorí triumfovali v Michalovciach 3:2 a predbehli v tabuľke Zvolenčanov, ktorí doma podľahli mužstvu Nitry (5:7).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport