Na hlavný obsah

Tragédia na koncerte speváčky Taylor Swift: O život prišla mladá fanúšička

Starosta Ria De Janiero označil úmrtie ženy za neakceptovateľné.

Tragédia na koncerte speváčky Taylor Swift: O život prišla mladá fanúšička
Na koncerte Taylor Swift v Brazílii zomrela fanúšička. Foto: TASR/AP

Jedna fanúšička zomrela v piatok na koncerte americkej speváčky Taylor Swift v brazílskom Rio De Janeiro po tom, ako sa jej urobilo zle, oznámili organizátori podujatia. Koncert sa konal v čase, keď Brazília čelí vlne mimoriadne vysokých horúčav, informuje agentúra AP.

Príčinu úmrtia 23-ročnej Any Clary Benevidesovej Machadovej organizátori koncertu nešpecifikovali. Miestne médiá však uviedli, že fanúšikovia si nemohli na koncert priniesť fľaše s vodou aj napriek mimoriadne teplému počasiu. Mnohí pritom čakali niekoľko hodín pred koncertom pred štadiónom na priamom slnku.

Swift v reakcii na úmrtie fanúšičky uviedla, že jej srdce je zdrvené. „Mám len veľmi málo informácií okrem toho, že bola mimoriadne krásna a príliš mladá,“ uviedla Swift v ručne písanom odkaze zverejnenom na sociálnych sieťach.

Žena zomrela v nemocnici

Organizátori koncertu, spoločnosť Time4Fun, na sociálnej sieti Instagram uviedli, že Benevidesovú ošetrili na koncerte zdravotníci, keď sa začala cítiť zle. Následne bola prenesená do centra prvej pomoci na štadióne a neskôr ju previezli do nemocnice, kde o niekoľko hodín neskôr zomrela.

Benevidesovej priateľka, ktorá s ňou na koncerte bola, pre spravodajský portál G1 uviedla, že mladej dievčine sa spravilo zle hneď na začiatku koncertu, keď speváčka vystupovala len s druhou piesňou.

Starosta Ria De Janiero Eduardo Paes označil úmrtie mladej ženy na koncerte za neakceptovateľné. Brazílske úrady v súčasnosti vyšetrujú okolnosti úmrtia mladej ženy, napísal Paes na sociálne sieti X.

Swift bude mať v Riu De Janeiro ďalšie dva koncerty, ktoré sa uskutočnia v sobotu a v nedeľu. Miestne úrady pritom budú požadovať, aby produkčná spoločnosť zabezpečila počas sobotňajšieho koncertu stanovištia, na ktorých sa bude ponúkať voda, a zvýšila aj počet zdravotníkov na mieste. Úrady tiež žiadajú, aby organizátori pustili fanúšikov na štadión o hodinu skôr než v piatok.

„Nebudem môcť o tom hovoriť na pódiu, pretože ma ohromí smútok, keď sa o tom pokúšam hovoriť. Chcem tak teraz povedať, že túto stratu hlboko pociťujem a moje zlomené srdce je s jej rodinou a priateľmi,“ napísala Swift vo vyhlásení.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet