Na hlavný obsah

V garáži nákupného centra muž namieril zbraň na dve ženy. Jedna z nich ho pod nátlakom odviezla do iného mesta

Vodička mala v aute dve malé deti.

V garáži nákupného centra muž namieril zbraň na dve ženy. Jedna z nich ho pod nátlakom odviezla do iného mesta
Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavol Zachar

Muž namieril zbraň na dve ženy v garáži trnavského nákupného centra so zámerom okradnúť ich. Prvej sa podarilo utiecť, druhá žena ho pod nátlakom odviezla do iného mesta, kde s jej ulúpenou platobnou kartou niekoľkokrát zaplatil. Informovala o tom trnavská krajská polícia na sociálnej sieti.

Páchateľ si najprv vyhliadol vodičku, ktorá nastupovala do zaparkovaného auta. Na vozidle otvoril predné dvere a namieril na ňu zbraň, no žene sa podarilo z miesta ujsť. Neskôr podobne postupoval pri druhej žene, ktorá mala v aute aj dve malé deti.

„Muž na ženu namieril zbraň a žiadal od nej, aby ho odviezla do Serede, čo vystrašená žena z obavy o svoj život aj urobila. Počas jazdy jej zobral aj peňaženku s osobnými dokladmi, hotovosťou a platobnou kartou, s ktorou neskôr štyrikrát zaplatil,“ opísala incident trnavská polícia.

Trnavským kriminalistom sa ho podarilo zadržať, pri hľadaní a stotožnení im pomohli svedecké výpovede a kamerové záznamy. Ako uvádza polícia, muž, ktorého už v minulosti trestali, použil napodobeninu krátkej strelnej zbrane, ktorú si mal kúpiť v hračkárstve.

Páchateľ sa k činu priznal, v súčasnosti mu hrozí desaťročné väzenie. „Vyšetrovateľ muža obvinil zo zločinu vydierania a prečinu neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku. Zároveň podal podnet na návrh na jeho väzobné stíhanie,“ uviedli trnavskí krajskí policajti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny