Na hlavný obsah

Vláda preskúma financovanie športu z odvodov z prevádzkovania hazardných hier. Zo Slovenska chce urobiť „krajinu šampiónov“

Podporí výstavbu športovej infraštruktúry v regiónoch.

Vláda preskúma financovanie športu z odvodov z prevádzkovania hazardných hier. Zo Slovenska chce urobiť „krajinu šampiónov“
Slovenská výprava počas otváracieho ceremoniálu zimných olympijských hier v Pekingu. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Nové ministerstvo, schválenie národného programu na podporu športu, výstavba športovej infraštruktúry distribuovaná do regiónov krajiny. Toto sú priority novej vlády v oblasti športu. Vyplýva to z Programového vyhlásenia vlády (PVV), ktoré bolo schválené v pondelok (13. 11.).

 „Vytvorenie Ministerstva pre šport a cestovný ruch Slovenskej republiky, ktoré zvýrazní a potvrdí postavenie športu ako prioritného úseku v cieľoch vlády a umožní systematizovať štátnu politiku v tomto odvetví,“ píše sa v dokumente.

Vláda sľubuje schválenie Národného programu rozvoja športu s podtitulom: Slovensko – Krajina šampiónov. V ňom plánuje stanoviť plány a ciele na to, aby Slovensko dosahovalo svetovú kvalitu športu. Program by mal umožniť dlhodobo prinášať najvyššie medailové umiestnenia, sľubuje vláda.

Pri snahe o vyrovnávanie regionálnych rozdielov chce vláda podporiť výstavbu a rekonštrukciu športovej infraštruktúry. Tá by mala byť distribuovaná podľa regiónov krajiny a druhov športov tak, aby reflektovala potreby všetkých kútov Slovenska.

Vláda sa chce pozrieť na viaceré možnosti financovania športu. Zváži zavedenie odvodov z prevádzkovania hazardných hier a ďalšie zmeny za účelom motivovať súkromný sektor na väčšiu finančnú podporu športu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko