Na hlavný obsah

Všetci obvinení v kauze Rozuzlenie požiadali o zrušenie obvinení cez paragraf 363

Viacerí nepočkali ani na rozhodnutie o sťažnosti proti obvineniu.

Všetci obvinení v kauze Rozuzlenie požiadali o zrušenie obvinení cez paragraf 363
Bývalí šéfovia Slovenskej informačnej služby - zľava Michal Aláč a Vladimír Pčolinský. Foto: TASR a RTVS/koláž RTVS

Všetci šiesti obvinení v kauze Rozuzlenie žiadajú generálneho prokurátora Maroša Žilinku o zrušenie svojich obvinení cez paragraf 363. V stredu (29. 11.) o tom informoval denník SME, ktorému to potvrdila generálna prokuratúra.

V tejto kauze figurujú dvaja bývalí šéfovia Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimír Pčolinský a Michal Aláč. Okrem nich aj šéf Národného bezpečnostného úradu Roman Konečný, bývalý príslušník SIS Martin Ciriak, expolicajt na úteku Ján Kaľavský a podnikateľ Peter Košč.

„Návrhy menovaných osôb boli doručené na generálnu prokuratúru. Po predložení spisového materiálu bude rozhodnuté v zákonnej lehote, t. j. do šiestich mesiacov,“ povedala hovorkyňa generálnej prokuratúry Zuzana Drobová.

Denník pripomenul, že viacerí so žiadosťou o postup cez spomínaný paragraf ani nepočkali, kým sa rozhodne o ich sťažnostiach proti obvineniu. Svoje sťažnosti, ktoré podali v auguste, stiahli. Ich obvinenia tak nadobudli právoplatnosť.

Takto sa mal ku generálnemu prokurátorovi v minulosti dostať aj guvernér Národnej banky Slovenska Peter Kažimír, dodal portál.

Prečo sa takto šestica obvinených rozhodla postupovať, ich advokáti neobjasnili.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko