Na hlavný obsah

Mikuláš priniesol nádielku snehu. Takto sa bude podľa meteorológa vyvíjať situácia ďalej

Na niektorých miestach sa ľudia snehu nedočkajú.

Mikuláš priniesol nádielku snehu. Takto sa bude podľa meteorológa vyvíjať situácia ďalej
Ilustračná snímka. Foto: TASR/František Iván

Viaceré slovenské mestá a obce od stredajšieho (6. 12.) rána trápila snehová nádielka. Priniesla ju frontálna oblačnosť pôvodom z Balkánu, priblížil meteorológ Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) Pavol Zaujec. Pásmo sneženia sa z Podunajskej nížiny šíri ďalej na sever.

Výdatnejšie zrážky zaznamenali meteorológovia ráno a v doobedňajších hodinách v Nitrianskom a v Banskobystrickom kraji.

„Do rána bola nová snehová pokrývka zhruba vo výške troch-štyroch centimetrov. V Hurbanove sme mali štyri centimetre, v Nitre, prípadne v Bratislave tri centimetre,“ informoval Zaujec. Vo vyšších polohách môže podľa neho spadnúť do 10 až 12 centimetrov snehu.

Pozrite si celý rozhovor s meteorológom SHMÚ Pavlom Zaujecom. V Aktuálne :24 sa s ním rozprával moderátor RTVS Marek Makara:

Počas dňa zasiahne pásmo snehových zrážok väčšiu časť územia, a to najmä stredné Slovensko. Na východe meteorológovia očakávajú zrážky len v západnejšie položených okresoch. Krajný východ sa pravdepodobne snehu na Mikuláša už nedočká.

„Na juhu sa do toho sneženia miešajú aj dažďové zrážky – dážď so snehom a na niektorých miestach už prší. A teplota je niekde slabo nad bodom mrazu,“ opísal situáciu meteorológ.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko