Na hlavný obsah

Novým predsedom strany Demokrati sa stal Jaroslav Naď. Bol jediným kandidátom

Eduard Heger na post nekandidoval.

Novým predsedom strany Demokrati sa stal Jaroslav Naď. Bol jediným kandidátom
Novým predsedom strany Demokrati sa stal Jaroslav Naď. Foto: RTVS

Strana Demokrati si na republikovom sneme zvolila nové vedenie. Predsedom strany sa stal jej bývalý podpredseda Jaroslav Naď. Bývalý minister obrany bol jediným kandidátom na post predsedu.

Za podpredsedov delegáti zvolili Eduarda Hegera, Andreu Letanovskú, Juraja Šeligu a Františka Oľhu. Eduard Heger vo svojom príhovore uviedol, prečo sa rozhodol opätovne nekandidovať na post vedenia strany.

„Naším cieľom je, aby sme mali širokú členskú základňu Musíme si povedať, že sme v týchto voľbách utrpeli porážku. Aj preto som sa rozhodol vyvodiť osobnú zodpovednosť a nekandidujem opätovne na predsedu strany. Som rád, že sme strana, ktorá má vo svojich radoch skúsených politikov, z ktorých mohol povstať ďalší kandidát na predsedu,“ vyhlásil.

Zo 118 hlasujúcich získal Jaroslav Naď 109 hlasov. „Moja komunikácia je priama, hovorím jasne svoju víziu a názory. Chcem s týmto osloviť ľudí, aby nám ľudia verili, aby vedeli, aké hodnoty presadzujeme, čo chceme robiť. Veľký dôraz budem klásť aj na to, aby sme vybudovali čo najviac štruktúr v regióne a mali čo najviac členov,“ priblížil nový predseda strany svoje zámery.

O zmene na čele strany Demokrati sme informovali aj v relácii RTVS Aktuálne :24:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko