Na hlavný obsah

Polícia odviedla študenta na výsluch. Polícia poprela, že prípad súvisí s rozoslaním výhražných e-mailov školám

Polícia má vytipovaných niekoľko podozrivých.

Polícia odviedla študenta na výsluch. Polícia poprela, že prípad súvisí s rozoslaním výhražných e-mailov školám
Ilustračná snímka policajných áut. Foto: TASR/Dano Veselský

Polícia odviedla na výsluch študenta strednej odbornej školy v Bernolákove. „Policajti Okresného riaditeľstva PZ v Senci aktuálne preverujú podozrenie z možného protiprávneho konania jedného zo študentov strednej školy v Bernolákove,“ uviedla bratislavská krajská polícia na sociálnej sieti.

Prvotné informácie naznačovali, že policajný zásah môže súvisieť s výhražnými e-mailmi, ktoré v utorok (5. 12.) rozposlal anonym do niekoľkých škôl. Policajti túto informáciu popreli.

„V tejto súvislosti informujeme, že táto udalosť nemá súvis s výhražnými správami smerovanými školám na Slovensku, o ktorých informoval prezident PZ na včerajšom tlačovom brífingu,“ uviedli.

Výhražný e-mail dostali v utorok tri školy, z toho dve v Bratislave a jedna v Senci. Neskôr policajný prezident Ľubomír Solák informoval o tom, že výhražný e-mail mali dostať aj stredné školy a gymnáziá v Žiline a Prešove.

V reakcii na vyhrážky ostali školy zatvorené. Neznámy páchateľ požadoval 100-tisíc eur a tvrdil, že v budovách škôl rozmiestnil výbušniny.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny