Na hlavný obsah

Polícia pátra po páchateľoch megakrádeže: Dostali sa do bankovej aplikácie a ukradli 150-tisíc eur, tie vybrali z bankomatu

Jedného zo spolupáchateľov sa polícii podarilo chytiť.

Polícia pátra po páchateľoch megakrádeže: Dostali sa do bankovej aplikácie a ukradli 150-tisíc eur, tie vybrali z bankomatu
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Policajti v Galante vyšetrujú prípad lúpeže, počas ktorej skupina páchateľov ukradla z osobného účtu 150 000 eur. Zlodejom sa podarilo dostať do bankovej aplikácie obete, z ktorej postupne presunuli finančnú čiastku na sedem rôznych účtov. Pomocou virtuálnej karty potom peniaze vybrali z bankomatov. Informovala o tom trnavská krajská polícia na sociálnej sieti.

Jedného z podozrivých sa im už podarilo zadržať, po ďalšom stále pátrajú. „Vyšetrovateľ už zo skutku obvinil 34-ročného cudzinca, ktorý je v súčasnosti stíhaný väzobne,“ informovala polícia.

Na sociálnej sieti polícia žiada o pomoc pri identifikácii jedného z mužov, ktorý mal vybrať cudzie peniaze z bankomatu, pri ktorom sa objavil trikrát za dve hodiny. „Policajti zisťujú totožnosť mladého muža na záberoch, ktorý by svojou výpoveďou mohol prispieť k objasneniu tohto prípadu,“ avizovali na sociálnej sieti.

Mužovi, ktorého sa už podarilo chytiť, hrozí niekoľkoročné väzenie. „Krajský vyšetrovateľ obvinil 34 ročného Ukrajinca z obzvlášť závažného zločinu krádeže spolupáchateľstvom, za ktorý mu v zmysle zákona môže hroziť väzenie na 10 až 15 rokov,“ uviedli trnavskí policajti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny