Na hlavný obsah

Polícia prijala viacero opatrení, na ktoré sa medzi sviatkami zameria. Zbystriť by mali nielen vodiči

Kontrolovať budú aj poriadok v uliciach.

Polícia prijala viacero opatrení, na ktoré sa medzi sviatkami zameria. Zbystriť by mali nielen vodiči
Ilustračná snímka. Foto: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

V súvislosti s vianočnými sviatkami a oslavami príchodu Nového roka Polícia Slovenskej republiky prijala viacero opatrení. Zapojili do nich nielen dopravných, ale aj poriadkových policajtov. V pondelok (18. 12.) o tom informoval hovorca Prezídia Policajného zboru (PZ) Roman Hájek.

Kontroly sa na celom území Slovenska zamerajú predovšetkým na dodržiavanie predpisov na cestách. Dôraz budú klásť najmä na tie pravidlá, ktorých porušovanie je najčastejšou príčinou dopravných nehôd, ktoré končia s následkami na živote a na zdraví. Hájek upozornil aj na riziko jazdy pod vplyvom alkoholu.

„Sviatočný čas sa často spája s rôznymi oslavami. Preto je dôležité, aby ste boli obozretní a nijako nepodceňovali riziká spojené so šoférovaním pod vplyvom alkoholu. Využívajte verejnú dopravu alebo obdobné služby, aby ste si zaistili bezpečný návrat domov,“ apeloval na vodičov.

Príchod nového roka ľudia často vítajú rôznymi oslavami aj používaním zábavnej pyrotechniky. V tejto súvislosti polícia zvýši počet príslušníkov v uliciach. Ako informoval Hájek, dozrú na dodržiavanie verejného poriadku. Upozornil pritom, že používanie pyrotechniky sa nepovoľuje všade.

„Legislatívne je regulované všeobecne záväznými nariadeniami jednotlivých miest a obcí, preto sa informujte o konkrétnych pravidlách platných vo vašom okrese, či meste. Opatrenia môžu zahŕňať stanovenie určitých miest pre odpálenie pyrotechniky a obdobie, počas ktorého sa ich používanie povoľuje,“ priblížil hovorca Prezídia PZ.

Prezídium polície dodalo, že v prípade, že občania uvidia alebo sa stanú obeťou akýchkoľvek nebezpečných situácií, nech neváhajú políciu kontaktovať.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko