Na hlavný obsah

RTVS sa definitívne rozdelí. Zákon by mal prísť do NR SR vo februári, tvrdí A. Danko

Opäť by mali verejnoprávny rozhlas a televízia existovať samostatne.

RTVS sa definitívne rozdelí. Zákon by mal prísť do NR SR vo februári, tvrdí A. Danko
Budovy RTVS. Foto: TASR/Michal Svítok, Dano Veselský, Koláž RTVS

Vláda SR sa definitívne rozhodla rozdeliť RTVS na samostatnú verejnoprávnu televíziu a rozhlas. Potvrdil to v koncoročnom rozhovore s RTVS predseda SNS Andrej Danko. Opäť tak bude existovať samostatný Slovenský rozhlas a Slovenská televízia.

Koalícia má už aj pripravený zákon, ktorý verejnoprávne médium rozdelí. Podľa šéfa národniarov by ho mohli predložiť vo februári 2024.

„Občanom ukážeme, ktorí paraziti si brali peniaze z RTVS na technike,“ povedal Danko. Jeho cieľom je dostať Slovenskú televíziu opäť do „normálneho režimu.“ Hovoril aj o stave administratívnych budov a o jasnej definícii budúcich priorít pre verejnoprávne médium.

Podľa neho súčasný generálny riaditeľ Ľuboš Machaj nie je človekom, ktorého by chcela vláda odvolať. Vedenie však určite bude meniť. „Verím, že do čela RTVS dáme takého človeka, ktorý nebude robiť politiku, ale ktorý sa zameria na fungovanie a modernizovanie RTVS,“ uviedol podpredseda NR SR.

Pozrite si celý koncoročný rozhovor s predsedom SNS a podpredsedom NR SR Andrejom Dankom v relácii Téma :24. Rozprávala sa s ním redaktorka Nina Janešíková:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko