Na hlavný obsah

Trebišov prečerpáva vodu zo zaliatych ulíc a záhrad, v meste platí druhý stupeň povodňovej aktivity

Situácia rieky Trnávka je momentálne stabilizovaná.

Na území mesta Trebišov je aktuálne vyhlásený druhý stupeň povodňovej aktivity. Mesto vlastnými kapacitami už niekoľko dní prečerpáva vodu zo zaliatych častí. Zväčša ide o časti ulíc a záhrady. V tejto činnosti bude pokračovať aj v nasledujúcich dňoch. Uviedla to hovorkyňa mesta Martina Mištaničová.

Mesto je podľa nej v nepretržitom kontakte s poverenými zamestnancami Slovenského vodohospodárskeho podniku (SVP). Tí priebežne monitorujú situáciu na toku rieky Trnávka. „Tá je momentálne stabilizovaná,“ skonštatovala hovorkyňa. V stredu (13. 12.) o 23.00 h došlo podľa radnice ku kulminácii hladiny Trnávky, následne o 1.30 h nastal pokles hladiny.

„Mesto prostredníctvom členov Dobrovoľného hasičského zboru (DHZ) a pracovníkov mesta zabezpečovalo operatívne zastavenie čerpadiel prečerpávajúcich vodu z mestského parku s následným uzatvorením ventilov, aby nedošlo k spätnému zaplavovaniu mestského parku,“ uviedla Mištaničová.

Zároveň bol vykonaný monitoring na priľahlých odvodňovacích kanáloch v časti Trebišov a Milhostov.

„Štvrtok (14. 12.) po zasadnutí povodňovej komisie jej predseda príkazom nariadil prečerpávanie vnútorných vôd v časti mesta – rómska osada, východná, južná a západná časť Milhostova, aby sa zabránilo poškodeniu majetku občanov bývajúcich v priľahlom území,“ doplnila hovorkyňa.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny