Na hlavný obsah

Súťaž na nemocnicu v Martine opäť predĺžili. V prvom kole sa neprihlásila žiadna firma

Záujemca o výstavbu novej nemocnice ju má nielen postaviť, ale aj naprojektovať.

Súťaž na nemocnicu v Martine opäť predĺžili. V prvom kole sa neprihlásila žiadna firma
Na snímke základný kameň a kladivá na oficiálnom akte poklepania základného kameňa Univerzitnej nemocnice sv. Martina v Martine 4. novembra 2022. Foto: TASR/Erika Ďurčová

Termín na predkladanie ponúk na výstavbu novej nemocnice v Martine opäť predĺžili. V tomto kole ide už o tretí posun. Firmy môžu posielať ponuky do 14. decembra. V prvom kole sa do súťaže neprihlásil nikto.

Predĺženie lehoty na predkladanie ponúk súvisí aj s úpravami parametrov súťaže. V Martine sa ich snažia nastaviť aj na základe komunikácie s firmami, ktoré sa o zákazku zaujímajú.

Na priebeh súťaže sa pozrel redaktor Vlado Záborský v Správach RTVS z regiónov:

„Vychádzame v ústrety uchádzačom, aby nepodali námietku, alebo, ak podajú námietku, aby Úrad pre verejné obstarávanie rozhodol v náš prospech,“ povedal riaditeľ Univerzitnej nemocnice v Martine Ivan Kocan.

Záujemca o výstavbu novej nemocnice ju má nielen postaviť, ale aj naprojektovať podľa požiadaviek zadávateľa. Aj z toho vraj vyplýva množstvo otázok, na ktoré projektový tím odpovedá.

„Chodia nám vyslovene technické otázky a zatiaľ v rámci toho množstva otázok, ktoré sme zodpovedali, sme neidentifikovali nejaký zásadný problém,“ podotkol projektový manažér stavby novej nemocnice Ľubomír Pepucha.

Rovnaký výsledok neočakávajú

V prvom kole sa do súťaže neprihlásila žiadna firma. Po úprave podmienok súťaže v tomto kole rovnaký výsledok neočakávajú.

Projektový manažér Pepucha predpokladá, že uchádzači aktívne pracujú na ponukách a v tomto kole ich aj predložia. „Dostali sme ďalšie tri sady otázok,“ dodal.

Ďalší posun termínu na predkladanie ponúk vraj ešte neohrozuje harmonogram výstavby, ktorý predpokladá ukončenie hrubej stavby v roku 2026 a dokončenie nemocnice o dva roky neskôr.

„Súťaž by sme potrebovali ukončiť niekedy do konca roka a podpísať zmluvu so zhotoviteľom v prvom kvartáli 2024. Vtedy budeme ešte v časovom harmonograme,“ potvrdil Kocan.

Otázkou ešte zostáva či prostriedky z plánu obnovy vyčlenené na novú nemocnicu v Martine budú na výstavbu stačiť. To však ukážu až reálne ponuky prípadných záujemcov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny